Γιατί μένει κρυμμένη αυτήν η Γιουνάιτεντ; (Video)

Σύμφωνοι πως το παιχνίδι κόντρα στην Φούλαμ την ευνοούσε πολύ για να δείξει ένα καλό πρόσωπο, αλλά πραγματικά, γιατί μένει κρυμμένη αυτή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε πολλά ματς της σεζόν; Επιβλητικό 4-1 για τους παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο στο «Ολντ Τράφορντ», την ώρα που η Άρσεναλ έβλεπε την Χάντερσφιλντ να την κρατάει στο μηδέν για να έρθει να δώσει την λύση στο 83’ ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της μέσα στην σεζόν, ο Λούκας Τορέιρα, κάνοντας το τελικό 1-0 με φανταστικό ψαλιδάκι.



Γιατί μένει κρυμμένη αυτήν η Γιουνάιτεντ; (Video)

Φουλ για ακόμη ένα Σάββατο η αγωνιστική δράση στην Πρέμιερ Λιγκ, με τα ματς των Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ να κλέβουν το ενδιαφέρον πριν το κυρίως πιάτο με το απογευματινό Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι.

Μόνο... κλεμμένο δεν ήταν για το σύνολο του Μουρίνιο το τρίποντο κόντρα στην Φούλαμ του Κλάουντιο Ρανιέρι, με τον Ιταλό να κάνει μεν την ομάδα του ακόμη πιο άμεση αλλά να πληρώνει την αποτελεσματικότητα των γηπεδούχων και την χαρακτηριστική ευκολία με την οποία αυτοί μετέφεραν την μπάλα. Δεν τους πήρε παρά μόνο 28 λεπτά για να πάρουν προβάδισμα ασφαλείας, με τους Άσλεϊ Γιανγκ και Χουάν Μάτα να τελειώνουν με ιδανικό τρόπο συνεργασίες των συμπαικτών τους και να κάνουν το 2-0.

Ακόμη κι ο Ρομέλου Λουκάκου σκόραρε, με τον Βέλγο να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 τρία λεπτά πριν την αποχώρηση των δύο πλευρών για τα αποδυτήρια. Είχε κριθεί η νίκη, και αυτό έκανε την Φούλαμ να παίξει απαλλαγμένη από άγχος, βάζοντας κι αυτή το λιθαράκι της στο να κρατηθεί ενδιαφέρουσα η αναμέτρηση και στην συνέχεια. Στο 67’ πέτυχε και το γκολ της τιμής, αλλά ακόμη κι αν κάποιος έτρεφε ελπίδες ανατροπής, τις είδε να εξανεμίζονται δευτερόλεπτα αργότερα με τον Ανγκισά να παίρνει άδικη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται, αν και κάποια στιγμή θα γινόταν έτσι κι αλλιώς αυτό μιας και έμπαινε διαρκώς με πολλή ένταση στις μονομαχίες.

Γενικά πολύ καλή η παρουσία του Μάρκους Ράσφορντ, που μετά την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Μάτα ήταν και εκείνος που διαμόρφωσε στο 82’ το αποτέλεσμα.

Ρε Ουνάι Έμερι... Τι μεταγραφή έχεις κάνει; Λούκας Τορέιρα, κύριοι, ο οποίος δεν σταματάει να κάνει τον κόσμο της Άρσεναλ να παραμιλάει... Να παραμιλάει, όλο και περισσότερο κάθε αγωνιστική! Ο Ουρουγουανός ήταν ο «χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Ισπανού κόουτς, που έβλεπε με απόγνωση από την άκρη του πάγκου όλες τις προσπάθειες των παικτών του να περνάνε ανεκμετάλλευτες, για να περιμένει μέχρι το 83ο λεπτό για να λυτρωθεί.

Γκεντουζί σε Ομπαμεγιάνγκ, φανταστικό κατέβασμα από τον Γκαμπονέζο, συστημένη σέντρα στο κέντρο της περιοχής και... πάρε να ‘χεις από τον Τορέιρα!

 

 

Αφού, λοιπόν, δεν ήταν ένα από «εκείνα» τα βράδια για την Άρσεναλ, ανέβηκε στους 31 βαθμούς, όσους έχει και η συμπολίτισσα Τσέλσι η οποία έχει στις 19:30 το πολύ σημαντικό βαθμολογικό ντέρμπι το οποίο προαναφέρθηκε. Από την πλευρά της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πέντε βαθμούς πίσω από τους Λονδρέζους (6η) και μόνο με ήττα ή ισοπαλία της Έβερτον θα παραμείνει εκεί.

Εκτός από τον αγώνα του «Ολντ Τράφορντ», πολύ παραγωγικό ήταν και το παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, με την Γουέστ Χαμ να δυσκολεύεται πολύ αλλά εν τέλει να παίρνει το τρίποντο με την Κρίσταλ Πάλας. Προηγήθηκαν παρά τα πεπραγμένα τους στο πρόσφατο αγωνιστικό παρελθόν τους οι φιλοξενούμενοι, κράτησαν το προβάδισμά τους μέχρι το ημίχρονο και στην συνέχεια δέχθηκαν τρία γκολ (48’, 62’, 65’ - 6’). Αρκετά ενδιαφέρον το φινάλε, με την Πάλας να μειώνει στο τελευταίο τέταρτο σε 3-2 και να πιέζει μέχρις εσχάτων για μια ισοφάριση που δεν ήρθε ποτέ.

Από ‘κει και πέρα, σπουδαίες νίκες με ίδιο σκορ (1-0) πήραν οι Κάρντιφ και Μπέρνλι, που επικράτησαν των Σαουθάμπτον και Μπράιτον αντιστοίχως για να βγουν αμφότερες εκτός επικίνδυνης ζώνης.

Γιώργος Σιάφας