Πρόκριση με... απαντήσεις

Καθεμιά από τις δύο φορές που βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Μάντσεστερ Σίτι είχε την απάντηση απέναντι στη Λιόν και με το τελικό 2-2 στη Γαλλία εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή της στους «16» του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Λαπόρτ και Αγουέρο τα γκολ των «πολιτών», η απόδοση των οποίων κινήθηκε σε πολύ μέτρια επίπεδα, αλλά πήραν αυτό που ήθελαν από το ματς...



Πρόκριση με... απαντήσεις

Λες και βλέπαμε σε επανάληψη το πρώτο ματς του Μάντσεστερ ήταν τα πρώτα 45’, με τους «λιονέ» να είναι εξαιρετικά παραταγμένοι και να μην επιτρέπουν στους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα να χτίσουν παιχνίδι. Μάλιστα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να βρίσκονται κάλλιστα μπροστά μέχρι να πάνε στα αποδυτήρια, αλλά δεν αξιοποιήθηκαν οι καλύτερες ευκαιρίες τους.

Πιο κοντά στο να σκοράρουν έφτασαν ο Μέμφις και ο Μαξουέλ Κορνέ, με τον πρώτο να παίρνει πάσα του δεύτερου μπροστά στην εστία αλλά να πιάνει αέρα, και τον Γάλλο δεξιό εξτρέμ να στέλνει γυριστό του στην συμβολή των δοκών στην μία φάση και να ανοίγει το κοντρόλ μπροστά στον Έντερσον μετά από χαμηλή σέντρα και να δέχεται καθοριστικό στοπ από τον Εμερίκ Λαπόρτ.

Στο άλλο μισό του γηπέδου οι κίνδυνοι ήταν σχεδόν μηδαμινοί, ωστόσο η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Πλέον ήταν οι «πολίτες» εκείνοι που έδιναν τον ρυθμό στον αγώνα, δίνοντας παράλληλα και την αίσθηση πως θα είναι αυτοί που θα σκοράρουν πρώτοι στην αναμέτρηση. Κάτι τέτοιο όμως έγινε για την Λιόν, με τον Μέμφις να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ, να αλλάζει παιχνίδι για τον Κορνέ κι εκείνος με αριστερό πλασέ να νικάει τον Έντερσον για το 1-0 (55’). Τρομερή η εκτέλεση του δεύτερου, άλλαξε πορεία και όσο χρειαζόταν σε ένα «μυτάκι» η μπάλα και πήγε εκεί που ο Βραζιλιάνος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το γκολ.

Η πίεση των φιλοξενούμενων έγινε αμέσως πιο έντονη, με την ανταμοιβή να έρχεται στο 62’ όταν ο Λαπόρτ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας έπειτα από φάουλ στα δεξιά και κεφαλιά-πάσα του Νταβίδ Σίλβα, για να την στείλει με δυνατή κεφαλιά από το ύψος του δευτέρου δοκαριού στην αντίθετη γωνία του Αντονί Λόπες. Διατηρήθηκε ο καλός ρυθμός εντός των τεσσάρων γραμμών, με την Σίτι να μοιάζει και πάλι πιο απειλητική, αλλά την Λιόν να είναι αυτή που βρήκε ξανά δίχτυα, με τον Κορνέ να πιστώνει την ασίστ στον Μέμφις και να νικάει τον Έντερσον κάτω από τα πόδια.

Περίπου ενάμιση λεπτό πήρε για να γίνει το 2-2, με τον Σέρχιο Αγουέρο του 1.70 να βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής και να σκοράρει κι αυτός με το κεφάλι ανάμεσα σε τέσσερις αμυνόμενους.

Έπεσε ο ρυθμός από το 87’-88’ και μετά, με αποτέλεσμα η Σίτι να φτάσει στους 10 βαθμούς και η Λιόν να πρέπει να μην χάσει απέναντι στην Σαχτάρ στο φινάλε των ομίλων για να προκριθεί κι αυτή στους «16», μιας και οι Ουκρανοί πήραν σπουδαίο διπλό στην έδρα της Χόφενχαϊμ στις καθυστερήσεις. Στην βαθμολογία η Σίτι έχει 10, η Λιόν 7, η Σαχτάρ 5 και η Χόφεχναϊμ 3.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λιόν: Λόπες, Ντεναγιέρ, Μαρσέλο, Μαρσάλ, Ραφαέλ (74’ Τέτε), Ντομπελέ, Αουάρ, Μεντί, Φεκίρ (84’ Τραορέ), Μέμφις, Κορνέ (89’ Τεριέ)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Μαχρέζ, Φερναντίνιο, Νταβίδ Σίλβα, Σανέ (71’ Ντελφ), Στέρλινγκ, Αγουέρο (90’ Φόντεν)

Γιώργος Σιάφας