Κλήθηκε σε απολογία για παράνομο στοιχηματισμό ο Στάριτζ!

Σε απολογία για παραβίαση των κανονισμών της FA όσον αφορά το στοίχημα κλήθηκε ο Ντάνιελ Στάριτζ, που κατηγορείται για παράνομο στοιχηματισμό κατά τον Ιανουάριο του 2018!



Κλήθηκε σε απολογία για παράνομο στοιχηματισμό ο Στάριτζ!

Ο επιθετικός της Λίβερπουλ, όπως ανακοινώθηκε, έχει διορία μέχρι τις 20 του μήνα για να απαντήσει στις κατηγορίες και αναλόγως την έκβαση της διαδικασίας, αλλά και το μέγεθος της φημολογούμενης παράβασης, να τιμωρηθεί από την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν αφορούν τους κανονισμούς E8(1)(a)(ii) και E8(1)(b) σύμφωνα με τους οποίους:

E8(1)(a): Ένας συμμετέχων δεν πρέπει να στοιχηματίσει έμμεσα ή άμεσα, ούτε να συμβουλεύσει, επιτρέψει προκαλέσει ή οδηγήσει ένα άτομο στο να στοιχηματίσει σε: (I) το αποτέλεσμα, την πρόοδο, την και κάθε άλλη πτυχή που συνδέονται με έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ή διοργάνωση ή σε: (ii) κάθε άλλο θέμα που αφορά το ποδόσφαιρο οπουδήποτε στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων, για παράδειγμα και χωρίς περιορισμούς, την μεταγραφή ενός παίκτη, προσωπικού και προπονητών, επιλογή ομάδας ή πειθαρχικά θέματα.

Rule E8(1)(b): Όταν ένας συμμετέχων παρέχει σε οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το ποδόσφαιρο, για τις οποίες ο συμμετέχων έχει αποκτήσει γνώση εξαιτίας της θέσης του/της και για την ώρα δεν είναι ακόμη γνωστές στο ευρύ κοινό, τότε αυτός ο συμμετέχων θα καλείται σε απολογία εάν το άλλο άτομο έχει χρησιμοποιήσει όσα ξέρει με σκοπό να στοιχηματίσει.

Όπως φαίνεται, δηλαδή, ο Στάριτζ -και εάν ευσταθούν οι κατηγορίες- παρείχε σε κάποιο άτομο του στενού του περιβάλλοντος πληροφορίες που τον οδήγησαν σε «ασφαλέστερη» στοιχηματική επιλογή...

Γιώργος Σιάφας