Μπήκε ο Αζάρ και της έδωσε το τρίποντο!

Μπορεί ο Άλβαρο Μοράτα να σκόραρε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι και μάλιστα δις, ωστόσο αυτός που έδωσε το τρίποντο στην Τσέλσι κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας ήταν ο Εντέν Αζάρ! Ο Βέλγος πέρασε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και άσκησε άμεση επιρροή στην αναμέτρηση, με τους “μπλε” να σκοράρουν από εκείνο το σημείο και μετά τα δύο καθοριστικά τέρματα που διαμόρφωσαν το τελικό 3-1.



Μπήκε ο Αζάρ και της έδωσε το τρίποντο!

Το απόγευμα φάνηκε από την αρχή πως θα ήταν δύσκολα για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι στο λονδρέζικο ντέρμπι, με την Πάλας να οχυρώνεται σωστά στο δικό της μισό του γηπέδου και να προσπαθεί να βγει διαρκώς σε κόντρα επιθέσεις. Και η αλήθεια είναι πως τα πήγαιναν περίφημα οι παίκτες του Ρόι Χότζον. Τελικός αποδέκτης όλων των επιθετικών της προσπαθειών ήταν ο Γουίλφριντ Ζαχά, τον οποίο ο Σάρι είχε επιλέξει να αντιμετωπίσει ρίχνοντας τέσσερις και πέντε παίκτες πάνω του. Πολύ δραστήριος ο Ιβοριανός, ανησύχησε την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά μέχρι εκεί.

Από την πλευρά τους οι “μπλε” εξακολουθούσαν να μένουν μακριά από τον καλό τους εαυτό όσον αφορά τα επιθετικά τους καθήκοντα, με την απουσία του Αζάρ να είναι εμφανέστατη στην ανάπτυξη των φάσεων. Ενώ κόσμος και Σάρι δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένοι, ο Πέδρο δημιούργησε υπέροχα παιχνίδι για τον Μοράτα στο 32’ και ο Ισπανός τελείωσε ιδανικά την φάση, για να κάνει το 1-0 και να βάλει τέλος σε μια μίνι κατάρα που τον στοίχειωνε εδώ και έναν χρόνο, κατά την οποία δεν μπορούσε να σκοράρει σε διαδοχικά παιχνίδια για την ομάδα του. Λίγο αργότερα ήρθε και το δεύτερο γκολ της Τσέλσι, ωστόσο ο Γουίλιαν υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και σταμάτησε τους πανηγυρισμούς του.

Μια ταχύτητα πάνω στο τέλος του πρώτου μέρους η Τσέλσι, με το γκολ να της αλλάζει αρκετά την ψυχολογία...

Οκτώ λεπτά μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια ήταν η σειρά της Πάλας να γευτεί τη χαρά του γκολ, με τον Άντρος Τάουνσεντ να συνεχίζει το εξαιρετικό του σερί με τους “μπλε” (δεν έχει σκοράρει με καμιά άλλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ όσο έχει σκοράρει εναντίον τους) και να κάνει το 1-1 από μια φάση που ξεκίνησε ο ίδιος με το πρέσιγνκ του. Το γκολ οδήγησε τον Σάρι στην προφανή απόφαση, να σηκώσει τον Αζάρ για ζέσταμα, τον οποίο έριξε στο ματς στο 63’. Δεν του πήρε παρά μόνο μερικά δευτερόλεπτα του Βέλγου να βρει από στημένο τον Μοράτα στο δεύτερο δοκάρι, φάση που σταμάτησε με την μπάλα στα δίχτυα του Χένεσι για τρίτη γενικά και δεύτερη... νόμιμη φορά.

Στο 70’ μπήκε ουσιαστικά τέλος στην αγωνία, με την Τσέλσι να θυμίζει ξανά την ομάδα που έχτισε ο Σάρι και να σκοράρει με τον Πέδρο για το τελικό 3-1. Από ‘κει και πέρα επήλθε απογοήτευση στο στρατόπεδο των φιλοξενούμενων, που θα μπορούσαν να είχαν χάσει και με μεγαλύτερη διαφορά εάν στο φινάλε ο Μοράτα έκανε καλύτερη επιλογή κινήσεων και δεν δοκίμαζε να νικήσει από πάνω τον Χένεσι.

Αυτό που μετράει για τους Λονδρέζους είναι πως έφτασαν την Λίβερπουλ σε βαθμούς και οριακά πέρασαν από πάνω της στην δεύτερη θέση, παραμένοντας κοντά στο κυνήγι της πρωτιάς.

Γιώργος Σιάφας