Όταν η Άρσεναλ έτρωγε πέντε και έβαζε επτά στην έδρα της Ρέντινγκ (Video)

Εβδομάδα κυπέλλων ανά την Ευρώπη, όπως και πριν έξι χρόνια, όταν Άρσεναλ και Ρέντινγκ είχαν προσφέρει μια συναρπαστική αναμέτρηση, με τους «κανονιέρηδες» να φεύγουν νικητές με σκορ 7-5 μετά το τέλος της παράτασης.



Όταν η Άρσεναλ έτρωγε πέντε και έβαζε επτά στην έδρα της Ρέντινγκ (Video)

Με τον Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο, η Άρσεναλ έζησε ένα από τα χειρότερα ξεκινήματά της σε παιχνίδι απέναντι σε αντίπαλο χαμηλότερης δυναμικότητας αφού μέχρι το 37ο λεπτό βρισκόταν 4-0 πίσω στο σκορ.

Η κατάσταση άλλαξε με πρωταγωνιστές τους Θίο Γουόλκοτ, Μαρουάν Σαμάκ, Ολιβιέ Ζιρού και Λοράν Κοσιελνί, με τον τελευταίο να μειώνει σε 4-3 στο 89' ρεφάροντας για το αυτογκόλ που είχε βάλει νωρίτερα, και τον πρώτο να στέλνει το ματς στην παράταση (4-4) στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Εκεί ο Σαμάκ έδωσε προβάδισμα στους Λονδρέζους, αλλά οι «royals» βρήκαν απάντηση αν και η απόδοσή τους είχε πέσει, με το 5-5 να προετοιμάζει άπαντες για τα πέναλτι. Ωστόσο ήταν ξανά σειρά του Γουόλκοτ να βρει δίχτυα, με τον Άγγλο εξτρέμ να σημειώνει το 6-5 στο 120+1' και τον Σαμάκ να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα δύο λεπτά αργότερα για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα.

Πολλά είπαμε... Ας «μιλήσει» το βίντεο...

Γιώργος Σιάφας