Το κλείδωσε με το τρομερό πλασέ του Μαρσιάλ η Γιουνάιτεντ!

Σπουδαία νίκη απέναντι στην Έβερτον πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που πήρε προβάδισμα με τον Πολ Πογκμπά και διπλασίασε τα τέρματά της με ένα τρομερό πλασέ του Αντονί Μαρσιάλ, φάση στην οποία κρίθηκε το παιχνίδι. Ξανά μπήκαν στο ματς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι τα “ζαχαρωτά”, αλλά όσο και να πίεσαν στο τέλος δεν μπόρεσαν να κόψουν βαθμούς από τους “κόκκινους διαβόλους” με το 2-1 να παραμένει έως το τριπλό σφύριγμα.



Το κλείδωσε με το τρομερό πλασέ του Μαρσιάλ η Γιουνάιτεντ!

Αρκετά μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο από άποψη ευκαιριών, με την Γιουνάιτεντ να είναι αυτή που είχε κατά κύριο λόγο την μπάλα στα πόδια της και προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι, με τον Χουάν Μάτα να απειλεί τον Τζόρνταν Πίκφορντ με το κεφάλι στην πρώτη αξιόλογη στιγμή. Οι ισορροπίες άλλαξαν όταν ο Μαρσιάλ έπεσε σε μαρκάρισμα του Γκέιγ μέσα στην περιοχή, με τον Πολ Πογκμπά να αναλαμβάνει την εκτέλεση και -μετά από αρκετή ώρα- να αστοχεί. Για καλή του τύχη στην φάση του 27ου λεπτού η φανταστική απόκρουση του Πίκφορντ με το ανάποδο χέρι έστειλε την μπάλα ξανά πάνω του, για να έρθει σε πρώτο χρόνο το πλασέ του και το 1-0.

Λίγα πράγματα και στην συνέχεια του Α’ μέρους, με την κυριότερη φάση της Έβερτον να έρχεται από ωραία κεφαλιά ψαράκι του Γκίλφι Σίγκουρντσον, που ωστόσο κατέληξε πάνω στον Νταβίδ Ντε Χέα.

Τέσσερα λεπτά χρειάστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο για να γίνουν δύο τα τέρματα της Γιουνάιτεντ, με τον γενικά πολύ καλό Πογκμπά να μοιράζει για τον Μαρσιάλ, που με το πλασέ – σήμα κατατεθέν του έκανε το 2-0 από τα όρια της περιοχής. Πάτησε και... πίσω κουμπάκια ο Γάλλος επιθετικός, για με την καμπύλη στο σουτ του να αναδεικνύει την ποιότητά του. Έβγαλαν αντίδραση οι φιλοξενούμενοι, αλλά οι προσπάθειές τους δεν ήταν τρομερά απειλητικές. Καλή στιγμή με τον Μπερνάντ να φεύγει πλάγια από τον Ντε Χέα αλλά να αστοχεί φυσιολογικά από την δύσκολη γωνία και με την κλίση που είχε πάρει το σώμα του.

Τα χάλασε στην συνέχεια ο Πογκμπά, από τον οποίο ξεκίνησε αντεπίθεση της Έβερτον που έβαλε τον Ριτσάρλισον μέσα στην περιοχή και της απέφερε την μείωση του σκορ, με τον Κρις Σμόλινγκ να ανατρέπει τον Βραζιλιάνο και τον Σίγκουρντσον να ευστοχεί βεβαίως-βεβαίως από τα 11 μέτρα. Πίεσε ακόμη περισσότερο η ομάδα του Μάρκο Σίλβα, αλλά δεν έφτασε κοντά στο 2-2. Αντιθέτως, ήταν η Γιουνάιτεντ που θα μπορούσε να είχε πετύχει το επόμενο τέρμα της αναμέτρησης, ωστόσο ο Μαρσιάλ άργησε πολύ σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ και νικήθηκε από τον Πίκφορντ.

Στους 17 βαθμούς και την 8η θέση η Γιουνάιτεντ, που με τη νίκη της πέρασε δύο πάνω από την Έβερτον.

Γιώργος Σιάφας