Ενωμένοι θυμίζουν ΓΙΟΥΝAΪΤΕΝΤ!

Απόδειξη στον εαυτό τους! Ό,τι και να είπε στους ποδοσφαιριστές του ο Ζοσέ Μουρίνιο στα αποδυτήρια έπιασε τόπο, με τα λόγια του Πορτογάλου να οδηγούν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μια σημαντική ανατροπή κόντρα στη Νιούκαστλ, με το τελικό 3-2 (από 2-0) να κάνει και το «Ολντ Τράφορντ» να θυμίσει κάτι από τα παλιά.



Ενωμένοι θυμίζουν ΓΙΟΥΝAΪΤΕΝΤ!

Εάν μετά από αυτό το παιχνίδι ο Μουρίνιο αποτελέσει παρελθόν από την Γιουνάιτεντ τότε ίσως μείνει σε όλους η απορία για το τι θα μπορούσαν να κάνουν αν έμεναν ενωμένοι παρά τις διαφορές και τις διαφωνίες τους.

Τίποτα δεν προμήνυε μετά από δέκα λεπτά αυτό που θα γινόταν στο τέλος, με τη Νιούκαστλ να παγώνει άπαντες κάνοντας το 1-0 στο 7ο λεπτό και το 2-0 τρία λεπτά αργότερα. Έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο οι φιλοξενούμενοι, που έχουν κάθε παράπονο για την έκβαση του αγώνα, με τον Νταβίδ Ντε Χέα να τους στερεί σίγουρο γκολ με εξαιρετική απόκρουση και τον διαιτητή ένα εξόφθαλμο πέναλτι σε χέρι του Άσλεϊ Γιανγκ.

Δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να φτιάξει παιχνίδι ορθολογικά, ενώ κάθε φορά που οι παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ ανέβαζαν ταχύτητα όλοι έσφιγγαν τα χέρια τους από το άγχος. Το ημίχρονο κύλισε άσχημα, αλλά το 2-0 παρέμεινε και έδωσε την ευκαιρία για την ανατροπή. Δεν είναι κάτι τρομακτικό να χάνει η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «σπίτι» της και να το γυρνάει από 2-0, όπερ και έγινε.

Πρωταγωνιστές όλοι όσοι δεν τα πάνε καλά με τον Μουρίνιο! Τον δρόμο για την ανατροπή έδειξε ο Χουάν Μάτα στο 70’, με τον κόσμο στην εξέδρα να ξυπνάει για τα καλά και το γήπεδο ξαφνικά να θυμίζει κολαστήριο. Έξι λεπτά αργότερα ο Πογκμπά βρήκε τον Μαρσιάλ και ο Γάλλος νίκησε τον Ντουμπράβκα για να προκαλέσει ακόμα πιο έξαλλους πανηγυρισμούς. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα δεν υπήρχε περίπτωση να μην έρθει ο άσος, με τον Αλέξις Σάντσες να ολοκληρώνει την ανατροπή στις καθυστερήσεις και να δείχνει πως σε αυτό το σύνολο υπάρχει ζωή. Είχε και αρκετή τύχη στο παιχνίδι της, αλλά ο τολμών νικά.

Ούτε παραγγελιά να το έκανε, λοιπόν, το ματς ο Μουρίνιο, που σίγουρα περιέπλεξε κι άλλο τα πράγματα με αυτό το αποτέλεσμα. Ο κόσμος έδειξε ότι τον θέλει, και τώρα απομένει να δούμε τι θα γίνει.

Γιώργος Σιάφας