Τέλος στο αήττητο της Λίβερπουλ επειδή… έτσι το θέλησε ο Αζάρ!

Τέλος στο αήττητο σερί αλλά και την πορεία της Λίβερπουλ στο Carabao Cup έβαλε ο Εντέν Αζάρ! Ο Βέλγος εξτρέμ έκρινε την αναμέτρηση του «Άνφιλντ», διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 με μαγική ενέργεια στο 85ο λεπτό της συνάντησης. Με πανέμορφο γκολ του Ντάνιελ Στάριτζ προηγήθηκε η Λίβερπουλ στο 59’ πριν ισοφαρίσει ο Έμερσον Παλμιέρι στο 79ο λεπτό…



Τέλος στο αήττητο της Λίβερπουλ επειδή… έτσι το θέλησε ο Αζάρ!

Αήττητη από το 2012 (σ.σ. 8 ματς) παραμένει στο «Άνφιλντ» η Τσέλσι, η οποία συνεχίζει να αγνοεί την ήττα μετά από αυτή που υπέστη απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι για το Community Shield (σ.σ. 7 νίκες-1 ισοπαλία). Ντεμπούτο πραγματοποίησε με τη φανέλα της Λίβερπουλ ο Φαμπίνιο, για πρώτη φορά βασικός έπειτα από τον περασμένο Ιανουάριο ο Μινιολέ.

Το ματς

Οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν να βρουν ρυθμό στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης λόγω των πολλών αλλαγών με τις οποίες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι έδειξε ωστόσο να πατά καλύτερα στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης, δημιουργώντας και την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του αγώνα στο 17’ με μπαλιά του Φάμπρεγας που έβγαλε τον Μοράτα… φάτσα με το τέρμα. Το τσίμπημα του δεύτερου δεν κατάφερε να ανησυχήσει τον Μινιολέ.

Η Λίβερπουλ άρχισε να απειλεί από το ημίωρο και έπειτα και οι δύο πιο χηρές στιγμές της καταγράφηκαν στο 36ο και 39ο λεπτό. Στην πρώτη περίπτωση, το σουτ του Κεϊτά εξουδετερώθηκε από τον Καμπαγιέρο ενώ ο Αργεντινός τερματοφύλακας «έβγαλε» και την κεφαλιά του Μανέ τρία λεπτά αργότερα. Για δύο πέναλτι σε χέρια του Φάμπρεγας (10’ & 35’)εντός περιοχής διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτες της Λίβερπουλ, με τον Κέβιν Φρεντ να θεωρεί αμφότερες τις παρεμβάσεις, ακούσιες.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Λίβερπουλ άρχισε να χτυπά την πόρτα της αντίπαλης εστίας. Αρχικά, η λάθος επιστροφή του Κρίστενσεν λειτούργησε σαν ασίστ για τον Στάριτζ αλλά ο τελευταίος αστόχησε, έχοντας προσπεράσει και τον Καμπαγιέρο. Η δεύτερη στιγμή ήρθε στο 52’ με την προσπάθεια του Μανέ να σταματά στο πόδι του αντίπαλου πορτιέρο αλλά η τρίτη υπήρξε… φαρμάκερή! Ο Κεϊτά σουτάρει από πλάγια θέση στο 59’,ο Καμπαγιέρο διώχνει αλλά ο Στάριτζ παίρνει το… ριμπάουντ με γυριστό σουτ και «γράφει» το 1-0 κόντρα στην πρώην ομάδα του!

Και ενώ η Λίβερπουλ έδειχνε να κρατά την πρόκριση στα χέρια της, ήρθε στο 79ο λεπτό ο Έμερσον Παλμιέρι να φέρει το ματς στα ίσα. Η κεφαλιά του Μπάρκλεϊ αποκρούστηκε αρχικά από τον Μινιολέ αλλά ο Βραζιλιάνος βρέθηκε στο σωστό σημείο για το 1-1. Η ολική ανατροπή συντελέστηκε στο 85ο λεπτό από τη μαγική ενέργεια του νεοεισελθόντα Εντέν Αζάρ; Τι ακριβώς έκανε ο Βέλγος; Έγινε κάτοχος της μπάλας μπροστά από τους πάγκους των δύο ομάδων, προσπέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και τελείωσε τους «κόκκινους» με ένα ξερό σουτ στη γωνία του Μινιολέ!

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Μάτιπ, Μορένο, Φαμπίνιο (87’ Σαλάχ), Μίλνερ (60’ Χέντερσον), Κεϊτά, Σακίρι, Μανέ (71’ Φιρμίνο), Στάριτζ

Τσέλσι: Καμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (73’ Ντ. Λουίζ), Κέιχιλ, Έμερσον, Σεσκ, Κόβατσιτς (64’ Καντέ), Μπάρκλεϊ, Μόουζες, Μοράτα, Γουίλιαν (56’ Αζάρ)

Σκόρερ

59’ Στάριτζ, 79’ Έμερσον, 85’ Αζάρ

Διαιτητής

Κέβιν Φρεντ

Ιωάννης Τζιουμακλής