Έχασε τη «μάχη», όλα για όλα πλέον στο «Τερφ Μουρ» η Μπέρνλι...

Προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ πήρε χάρη στο σημερινό 3-1 ο Ολυμπιακός, με την Μπέρνλι να μην αξιοποιεί τις καλές στιγμές της και το μομέντουμ που είχε δημιουργήσει (μέχρι το 1-1) λίγο πριν το ημίχρονο της αναμέτρησης, εμφανίζοντας παράλληλα αδυναμίες στα μετόπισθεν. Σε μια εβδομάδα ο επαναληπτικός του «Τερφ Μουρ», όπου οι παίκτες του Σον Ντάις καλούνται να εμφανιστούν βελτιωμένοι και πιο προσεκτικοί, ώστε να μην τελειώσει εδώ η φετινή ευρωπαϊκή τους περιπέτεια...



Έχασε τη «μάχη», όλα για όλα πλέον στο «Τερφ Μουρ» η Μπέρνλι...

Οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» με σχετική προσοχή προς τα μετόπισθεν, αλλά και να… «ακτινογραφήσουν» τον εκάστοτε αντίπαλο.

Την σχετική πρωτοβουλία οι «ερυθρόλευκοι», που ευτύχισαν στην πρώτη ουσιαστική τους ευκαιρία, στο 18ο λεπτό, να ανοίξουν το σκορ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη. Λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 λίγο αργότερα, στο 30’, όμως η σέντρα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου δεν βρήκε αποδέκτη εντός της μικρής περιοχής της Μπέρνλι.

Από τη μεριά της, η Μπέρνλι επιχείρησενα απειλήσει μέσα από βαθιές μπαλιές και στημένες φάσεις. Πρώτη εξ αυτών, στο 27ο λεπτό, όταν το σουτ του Γουντ εντός περιοχής κατέληξε ψηλά άουτ, ενώ ο ίδιος παίκτης κατάφερε μερικά λεπτά μετά να κερδίσει πέναλτι (αυστηρό μεν) ύστερα από μονομαχία του με τον Καμαρά. Χωρίς να λαθέψει, ο φορ από τη Νέα Ζηλανδία ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» για το 1-1. Η ισοφάριση έδωσε με τη σειρά της νέα… όρεξη για επίθεση στους φιλοξενούμενους, χωρίς ωστόσο να καρποφορήσει κάποια προσπάθεια μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως,  οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που δυνατά, και σκόραραν εκ νέου, με δράστη τον Μπουχαλάκη που εξουδετέρωσε με κεφαλιά τον Χίτον στο 47, ύστερα από σέντρα του Φορτούνη. Ο Έλληνας μέσοεπιθετικός ήταν και ο κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών του Ολυμπιακού, και κατάφερε να απειλήσει και πάλι τον Άγγλο κίπερ των «κλάρετς», λίγα λεπτά μετά (56’) με δυνατό σουτ.

Η πιεση δεν σταμάτησε, και στο 59ο λεπτό το χέρι του Γκίμπσον (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα) σε σουτ του Καμαρά έκανε τον Σκόμινα να δείξει ξανά, απ’ την άλλη πλευρά πλέον, τη βούλα του πέναλτι, εκεί όπου ο Φορτούνης δεν έχασε την ευκαιρία για το 3-1. Aπό εκεί και πέρα, οι παίκτες της Μπέρνλι περιορίστηκαν σε πιο… παθητικό ρόλο, κάτι που δεν άρεσε στον Σον Ντάις, χωρίς να μπορούν να απειλήσουν περαιτέρω επιθετικά για να πάρουν κάτι παραπάνω απ' το παιχνίδι. Το σκορ μάλιστα θα μπορούσε να είναι βαρύτερο για τους Άγγλους, αν ο Γκερέρο δεν αστοχούσε από ευνοϊκή θέση εντός περιοχής στο 72’.

Οι παίκτες του Σον Ντάις καλούνται πλέον να δείξουν άλλο πρόσωπο στη ρεβάνς της Αγγλίας, ώστε να περάσουν εκείνοι στους ομίλους και να συνεχίσουν έτσι το ευρωπαϊκό τους ταξίδι...

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Eλαμπντελαουί, Βούκοβιτς, Μιράντα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Χριστοδουλόπουλος (83’ Ανσαριφάρντ), Φορτούνης (88' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Γκερέρο 

Μπέρνλι: Χίτον, Μπάρντσλεϊ, Λονγκ, Γκίμπσον, Γουόρντ (66’ Λένον), Γκούντμουντσον (76΄Βόουκς), Χέντρικ, Κορκ, Τέιλορ, Μπαρνς, Γουντ (61’ Ταρκόφσκι)

 

Xρήστος Γραβιάς