Με VAR τα νοκ-άουτ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ!

Την απόφαση να χρησιμοποιήσει το VAR από την προημιτελική φάση μέχρι και τον μεγάλο τελικό του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, έλαβε η UEFA, όπως αναφέρουν οι «Times»!  



Με VAR τα νοκ-άουτ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ!

Η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, θα έχει πλέον την τελευταία τεχνολογία βοήθειας προς τον ρέφερι, με τη χρήση του βίντεο για τις φάσεις που μπορούν ν’ αποδειχθούν καθοριστικές για την έκβαση της εκάστοτε αναμέτρησης.

Σύμφωνα με τους «Times», έπειτα από τη χρήση του βίντεο στη Bundesliga, τη Serie A αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιηθεί και στο κορυφαίο επίπεδο συλλόγων, στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, το VAR δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τη φάση των ομίλων, απλά και μόνο λόγω του ότι δεν υπάρχει τόσο προσωπικό ώστε να μπορεί να παρακολουθεί αλλά και να «πασάρει» το βίντεο στον διαιτητή σε κάθε αναμέτρηση.

Η απόφαση της UEFA φέρεται να πάρθηκε έπειτα και από τα θετικά αποτελέσματα που ανέδειξε έρευνα της εταιρείας Viga, όπου παρουσιάστηκε ποσοστό 75% σε θετικές εντυπώσεις από τη... δικαιοσύνη που απένειμε το VAR κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Κώστας Ζάλιαρης