Πρέμιερ Λιγκ-1η Αγωνιστική (Preview)

Έξι αναμετρήσεις περιλαμβάνει το Σαββατιάτικο (11/8) πρόγραμμα της 1η αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ και το ενδιαφέρον σιγά σιγά κορυφώνεται!



Πρέμιερ Λιγκ-1η Αγωνιστική (Preview)

Νιούκαστλ-Τότεναμ

Τη νίκη που θα τις κάνει να ξεχάσουν μια ομολογουμένως απογοητευτική μεταγραφική περίοδο θα κυνηγήσουν αμφότερες στο «St James’ Park». Η γκρίνια ξεχειλίζει σε κάθε δήλωση του Ράφα Μπενίτεθ ενώ ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο καλείται φέτος να καθοδηγήσει την πρώτη ομάδα που μπαίνει χωρίς μεταγραφές σε μαραθώνιο της Πρέμιερ Λιγκ.

Στα αγωνιστικά, αμφίβολη κρίνεται για τους γηπεδούχους η συμμετοχή του Μοχάμεντ Ντιαμέ ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η κατάσταση ετοιμότητας εννέα μουντιαλικών «σπιρουνιών» που αγωνίστηκαν ως το τέλος στο Μουντιάλ (σ.σ. τελικός & μικρός τελικός) και επέστρεψαν στις προπονήσεις μόλις την περασμένη Δευτέρα (6/8). Εκτός μάχης οι Βίκτορ Γουανιάμα και Έρικ Λαμέλα.

Γουότφορντ-Μπράιτον

Με τον στόπερ Αμπντουλαγιέ Ντουκουρέ να είναι διαθέσιμος για την πρώτη δοκιμασία παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού ούτε λεπτό στα φιλικά προετοιμασίας καταστρώνει ο Χάβι Γκράθια τα σχέδια για την αρχική ενδεκάδα των «σφηκών».

Απών για τους γηπεδούχους θα είναι ωστόσο ο Ζεράρ Ντεολοφέου λόγω μυϊκού προβλήματος ενώ χωρίς τους τραυματίες Φλορίν Αντόνε (σ.σ. αποκτήθηκε φέτος από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια) και Χοσέ Ιθκιέρδο κατεβάζει τους «γλάρους» ο Κρις Χιούτον.

Μπόρνμουθ-Κάρντιφ

Με μοναδική απουσία τον Χάρι Άρτερ προετοιμάζεται η Κάρντιφ για την επιστροφή στα… σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ. Ο 28χρονος Ιρλανδός ανήκει στην Μπόρνμουθ αλλά αγωνίζεται στο συγκρότημα του Νιλ Γουόρνοκ υπό τη μορφή δανεισμού και η συμφωνία ανάμεσα στους δύο συλλόγους απαγορεύει τη συμμετοχή του στο σημερινό ματς.

Για τον Έντι Χάου τα αγωνιστικά προβλήματα έχουν να κάνουν με τη μη διαθεσιμότητα των Τζέφερσον Λερμά, Τζούνιορ Στάνισλας, Κάιλ Τέιλορ και Ντιέγκο Ρίκο.

Φούλαμ-Κρίσταλ Πάλας

Με όπλο τις 12 μεταγραφές που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ρίχνεται στη μάχη η Φούλαμ και στόχος του Σλάβισα Γιοκάνοβιτς είναι  η ομάδα να συνεχίσει την ανοδική της πορεία μετά τον προβιβασμό από το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ.

Χωρίς τον Μαξ Μέγιερ που αποκτήθηκε με ελεύθερη μεταγραφή από τη Σάλκε θα αγωνιστούν οι φιλοξενούμενοι, αφού ο Γερμανός πρώην διεθνής έχει να καταγράψει επίσημη συμμετοχή από τον περασμένο Απρίλιο.

Χάντερσφιλντ-Τσέλσι

Με τον ακριβότερο τερματοφύλακα στην ιστορία του ποδοσφαίρου (σ.σ. 71 εκ. λίρες) αναμένεται να παραταχθεί η Τσέλσι στην πρεμιέρα. Ο Κέπα Αριθαμπαλάγκα είναι έτοιμος να αντικαταστήσει στα γκολπόστ της Τσέλσι τον Τιμπό Κουρτουά, μετά τη μεταγραφή του τελευταίου στη Μαδρίτη για χάρη της Ρεάλ.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι αναμένεται να χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και τον επίσης «νέο» Ζορζίνιο ενώ ανέτοιμος για τη μάχη κρίνεται ο Ματέο Κόβασιτς. Αμφίβολοι για την αρχική ενδεκάδα οι Αζάρ και Γουίλιαν τη στιγμή που ο Ντέιβιντ Βάγκνερ ετοιμάζεται να «ντεμπουτάρει» τους Ραμαντάν Σόμπχι, Ισαάκ Μπενζά και Αντάμα Ντιακαμπί.

Γουλβς-Έβερτον

Δύο εκ των συλλόγων που κατέγραψαν ισχυρή μεταγραφική ενίσχυση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε ένα ματς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Χωρίς τα αποκτήματα της Deadline Day καταστρώνει τα πλάνα του ο Μάρκο Σίλβα αφού οι Μπερνάρντ, Αντρέ Γκόμες και Γιέρι Μίνα δεν βρίσκονται στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Για τους «λύκους» ερωτηματικό μέχρι την τελευταία στιγμή θα αποτελεί η συμμετοχή του Αντάμα Τραορέ, ο οποίος αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στο χέρι του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο είναι η επιστράτευση των υπόλοιπων μεταγραφικών αποκτημάτων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

10.08.2018

22:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λέστερ 2-1

11.08.2018

14:30 Νιούκαστλ-Τότεναμ

17:00 Γουότφορντ-Μπράιτον

17:00 Μπόρνμουθ-Κάρντιφ

17:00 Φούλαμ-Κρίσταλ Πάλας

17:00 Χάντερσφιλντ-Τσέλσι

19:30 Γουλβς-Έβερτον

12.08.2018

15:30 Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ

15:30 Σαουθάμπτον-Μπέρνλι

18:00 Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι

Ιωάννης Τζιουμακλής