Τους μισούς Ιταλούς προπονητές της Πρέμιερ Λιγκ η Τσέλσι

Ιταλός έφυγε, Ιταλός ήρθε στην Τσέλσι, με τον Μαουρίτσιο Σάρι να γίνεται ο 12ος από την γειτονική μας χώρα που προπονεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και ο έκτος που έχει καθίσει στον πάγκο των «μπλε».



Τους μισούς Ιταλούς προπονητές της Πρέμιερ Λιγκ η Τσέλσι

Ο Αντόνιο Κόντε αποτέλεσε και επισήμως παρελθόν τις προηγούμενες ημέρες, για να έρθει η ανακοίνωση της πρόσληψης του Σάρι, ο οποίος παράλληλα ολοκλήρωσε και το πρώτο του μεταγραφικό απόκτημα για λογαριασμό των Λονδρέζων με την αγορά του Ζορζίνιο.

Ο πρώην, πλέον, προπονητής της Νάπολι έγινε ο 12ος Ιταλός που αναλαμβάνει μία ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ και ο έκτος κατά σειρά που το κάνει για την Τσέλσι, μετά τους Τζιανλούκα Βιάλι, Κλάουντιο Ρανιέρι, Κάρλο Αντσελότι Ρομπέρτο Ντι Ματέο και πιο πρόσφατα τον Κόντε.

Για την ιστορία, της έχουν πάει καλά οι Ιταλοί της Τσέλσι μιας και με τον Ντι Ματέο είχε κατακτήσει το Champions League, με τον Αντσελότι την Πρέμιερ Λιγκ, ενώ με τον Ρανιέρι μπορεί να μην πήρε κάποιο τρόπαιο, αλλά μεγάλωσε σημαντικά σε μια περίοδο μετάβασης για την ίδια, αν και ο μετέπειτα πρωταθλητής Αγγλίας με την Λέστερ δεν έφυγε και με τον καλύτερο τρόπο από το «Στάμφορντ Μπριτ».

Φυσικά τίτλο κατέκτησε και με τον Κόντε, που της πήρε ακόμη ένα πρωτάθλημα, κι έφυγε κι αυτός όχι με τις καλύτερες των σχέσεων.

Γιώργος Σιάφας