Tη «γλύτωσε» ο Βίντα, παίζει κανονικά με Αγγλία

Κανονικά θα δώσει το παρόν στην αναμέτρηση της Κροατίας με την Αγγλία ο Ντομαγκόι Βίντα, αφού η FIFA αποφάσισε να μην τον τιμωρήσει για τον τρόπο που πανηγύρισε την πρόκριση της εθνικής του ομάδας απέναντι στη Ρωσία.



Tη «γλύτωσε» ο Βίντα, παίζει κανονικά με Αγγλία

Ο Ντομαγκόι Βίντα βρέθηκε προσωρινά στο στόχαστρο της FIFA, καθώς μετά την πρόκριση απέναντι στην οικοδέσποινα Ρωσία, ο ίδιος εμφανίστηκε σε βίντεο να πανηγυρίζει φωνάζοντας «δόξα στην Ουκρανία».

Ο 30χρονος αμυντικός αγωνιζόταν στην Ουκρανία για λογαριασμό της Ντινάμο Κιέβου από το 2013 μέχρι και τον περασμένο Γενάρη (όταν και πήρε μεταγραφή για τη Μπεσίκτας), ενώ μετά τα όσα συνέβησαν στην Κριμαία το 2014 οι σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες δεν είναι ιδιαίτερα καλές. Μαζί του στο ίδιο βίντεο εμφανίζεται και ο πρώην συμπαίκτης του, Όγκνιεν Βουκόγιεβιτς να δηλώνει απ’ την πλευρά του πως «…αυτή η νίκη είναι για την Ντιναμό και την Ουκρανία». 

Παρά τις παραινέσεις των Ρώσων για αυστηρή τιμωρία του παίκτη πάντως, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προχώρησε απλά σε δημόσια επίπληξη του παίκτη, και έτσι εκείνος θα βρίσκεται κανονικά στα πλάνα του Ζλάτκο Ντάλιτς για τον κρίσιμο αγώνα με την Αγγλία την Τετάρτη (11/07).

Χρήστος Γραβιάς