Ο Χάρι Κέιν μπορεί να τραβήξει την ομάδα μακριά αλλά θέλει και βοήθειες!

Για πρώτη φορά μετά από 32 ολόκληρα χρόνια ένας ποδοσφαιριστής σκοράρει για την Εθνική Αγγλίας σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια Παγκοσμίου Κυπέλλου τουλάχιστον δυο γκολ  και για πρώτη φορά μετά το 1962 κάποιος παίκτης σκοράρει για την Αγγλία στα δύο πρώτα ματς Μουντιάλ. Σε όλα αυτά η απάντηση είναι Χάρι Κέιν αλλά πρέπει να κρατήσει τη μπάλα στο έδαφος ο Τύπος για να μην έρθει απότομη προσγείωση!  Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Ο Χάρι Κέιν μπορεί να τραβήξει την ομάδα μακριά αλλά θέλει και βοήθειες!

Χρειάστηκε να περάσουν 44 ολόκληρα χρόνια για να δούμε ποδοσφαιριστή στο ντεμπούτο του στο παγκόσμιο κύπελλο να πετυχαίνει από τουλάχιστον δύο τέρματα στα δύο πρώτα ματς που αγωνίζεται στην διοργάνωση. Τελευταίος που είχε κάνει αυτό που τώρα πέτυχε ο Χάρι Κέιν και είναι ήταν ο πολωνός Γκρέγκορτζ Λάτο το 1974 στη Γερμανία Οδηγώντας τη χώρα του στην τρίτη θέση και ο ίδιος κατάφερε να πάρει με εφτά τέρματα το χρυσό παπούτσι. Μπορεί ο Παναμάς να προσφερόταν για πολλά γκολ Και να μην χρειάζεται να γίνει το πως έφτασε σε τόσο άνετη επικράτηση, ωστόσο η απλή ανάγνωση του να μην ενθουσιάζεται ο κόσμος έχει και ανάποδη εκδοχή: Δηλαδή το Βέλγιο για το οποίο όλοι είναι έτοιμη να γράψουν διθυράμβους, με τον Παναμά δεν έπαιζε και ήρθε 0-0 στο ημίχρονο; Με τη νίκη να εξασφαλίζεται στο δεύτερο μέρος με 3-0. 

Φυσικά και θα κάνει κακό στην Αγγλία να αρχίσει τα επικολυρικά ο Τύπος και τα πρωτοσέλιδα να φωνάζουν και να κραυγάζουν football its coming home! Από την άλλη δεν μπορείς να μην Χάρης βλέποντας την ομάδα σου να έχει κερδίσει με ένα σκορ 6-1 αφού προηγήθηκε με 5-0 και μάλιστα παίζοντας γρήγορο ποδόσφαιρο. Αντίστοιχες ομάδες του Παναμά η Αγγλία έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν στα Μουντιάλ την Αλγερία το 2010 την Τυνησία το 1998 το Τρινιντάντ το 2006, το Κουβέιτ το 1982. Και όμως αρκετές φορές δυσκολεύτηκε και νίκησε με σκορ 1-0 ή το 2-0. Και με πολύ καλύτερες μονάδες στην εντεκάδα της. Γιατί λοιπόν να μειώνεται το γεγονός αυτής της νίκης;

Μετά το 1962 και το Μουντιάλ που έγινε στη Χιλή, ένας Άγγλος  έχει σκοράρει στα πρώτα δύο παιχνίδια της διοργάνωσης. Τότε ήταν ο Ρον Φλάουερς και τώρα ο Κέιν. Για τους μίζερους θα ξαναπώ πως ναι μεν τα γκολ τα έβαλε με τον Παναμά και την Τυνησία, αλλα και τεράστια ονόματα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, από τον Γκριβς  μέχρι τον Χαρστ και τον Τσάρλτον, από τον Φρανσις, τον Λίνεκερ μέχρι τον Σίρερ και τον Όουεν, είχαν την ευκαιρία να το πετύχουν στο παρελθόν απέναντι σε ανάλογους αντιπάλους  και όμως δεν συνέβη! Άρα  μπράβο στον Κέιν! Ο οποίος είναι βέβαιο ότι μπορεί να τραβήξει μακριά. Σε αυτή την διοργάνωση ωστόσο θα χρειαστεί βοήθειες και από άλλους γιατί είναι σίγουρο πως απέναντι σε καλύτερες ομάδες και πιο έμπειρους αμυντικούς θα προσαρμόζεται η άμυνα πάνω  του!

Και κάτι ακόμα πρακτικό το οποίο αποδεικνύει την δουλειά που κάνει καθημερινά που Σαουθγκέιτ και το προπονητικό τιμ των συνεργατών του με την ομάδα που έχουν στη διάθεσή τους: Η Αγγλία έχει ήδη πετύχει τρία γκολ από  εκτελέσεις κόρνερ σε αυτή την διοργάνωση και για να βρει κάποιος αντίστοιχο αριθμό πρέπει να πάει πίσω σε 34 παιχνίδια σε Μουντιάλ για τα λιοντάρια μέχρι το 1982 στην Ισπανία!