Bolshoi Bets: Στήριγμα η Ουρουγουάη, κάλυψη στο Πορτογαλία- Ισπανία

Καλή αρχή κάναμε στη νέα στήλη μας καθώς επιβεβαιώθηκε το χάντικαπ των 3.5 κόρνερ της Ρωσίας. Βέβαια, αν η άμυνα της Σαουδικής Αραβίας δεν ήταν τόσο κακή, θα μπορούσε να διώξει ακόμα μία φορά σε κόρνερ(και όχι να μπαίνουν όλα γκολ!) και να επαναληφθεί και το πιο ρισκαδόρικο -4.5. Κατά τα άλλα, δεν χωρά καμία κριτική στο παιχνίδι αφού η Ρωσία νίκησε πολύ εύκολα μια αρκετά αδύναμη ομάδα όπως αποδείχτηκε. 



Bolshoi Bets: Στήριγμα η Ουρουγουάη, κάλυψη στο Πορτογαλία- Ισπανία

Καλή η τελετή έναρξης, οι λόγοι των προέδρων Πούτιν και Ινφαντίνο και όλα τα εορταστικά με τον Ρόμπιν Ουίλιαμς αλλά πλέον μπαίνουμε σε φουλ ρυθμούς. Το πρόγραμμα γεμίζει, έχουμε τρείς αγώνες την ημέρα(υπάρχουν και κάποιες λίγες με τέσσερα παιχνίδια) και πάμε αμέσως να δούμε τι περιλαμβάνει το αυριανό μενού.

Ξεκίνημα στις 15:00 με το Αίγυπτος-Ουρουγουάη. Η παρέα των Σουάρες-Καβάνι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Και δεν μπορώ να διαφωνήσω. Το ρόστερ της   «σελέστε» είναι κάτι παραπάνω από αξιόλογο με παίκτες υψηλού επιπέδου σε όλες τις γραμμές πέραν των δύο κορυφαίων επιθετικών της. Στην ομάδα της Αιγύπτου από την άλλη, όλα περιστρέφονται γύρω από τον Σαλάχ και τον τραυματισμό του. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο σταρ της Λίβερπουλ είναι ιατρικά έτοιμος και θα δώσει το παρών. Εκτός από αυτόν όμως, οι υπόλοιποι υστερούν πάρα πολύ σε ποιότητα και εμπειρίες. Με λίγα λόγια δεν πιστεύω ότι ο προερχόμενος από τραυματισμό Σαλάχ μπορεί να νικήσει μόνος του την Ουρουγουάη. Επιπλέον με Μάξι Περέιρα-Γκοντίν-Χιμένεθ-Κάσερες απέναντι του, δεν ξέρω πόσο θα αντέξει και θα ρισκάρει να τα βάλει μαζί τους. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο καθώς θεωρώ το 1.45 του διπλού δυνατό στήριγμα στον ΟΠΑΠ. 

Συνέχεια με το Μαρόκο-Ιράν στις 18:00. Δύσκολο παιχνίδι για εκτίμηση. Και οι δύο ομάδες δίνουν μεγάλη βάση στην άμυνα τους και παρουσιάζονται ιδιαίτερα σφιχτές. Χαρακτηριστικό είναι πως το Μαρόκο σε 8 παιχνίδια της προκριματικής φάσης δέχτηκε μόλις 1 γκολ, ενώ το Ιράν στα 18 δικά του μόνο 5. Μεσοεπιθετικά οι Βορειοαφρικάνοι οδηγούνται από τον ανερχόμενο Ζίγεκ του Άγιαξ και τους έμπειρους και ποιοτικούς Μπελχαντά και Μπουσουφά. Οι Ιρανοί δημιουργικά, στηρίζουν πολλά στους γνωστούς μας Μασούντ και Χατζισαφί (στην εθνική αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή)  και κυρίως στους Αζμούν(23 γκολ/33 συμμετοχές) και Ταρέμι που έχουν πολύ καλά χαρακτηριστικά. Λόγω του ότι στον όμιλο ξεχωρίζουν η Πορτογαλία και η Ισπανία, είναι λογικό το παιχνίδι να χαρακτηρίζεται και από τις δύο ομάδες ως η μεγαλύτερη ευκαιρία για να πάρουν τους 3 βαθμούς. Από την άλλη όμως, καμία δεν θέλει να ηττηθεί γιατί τότε λογικά χάθηκε. Κρατώντας αυτό στο μυαλό και περιμένοντας πολύ προσεκτικές τις ομάδες στην αρχή του παιχνιδιού, καταλήγω μόνο στην ισοπαλία του πρώτου ημιχρόνου, σε απόδοση 1.70 που προσφέρεται από τον ΟΠΑΠ. 

Η ημέρα κλείνει(21:00) με το Ιβηρικό ντέρμπι ανάμεσα σε Πορτογαλία και Ισπανία. Αν δεν είχαν συμβεί τα απρόσμενα γεγονότα με τον Ισπανό προπονητή Λοπετέγκι και την απομάκρυνσή του, θα έδινα ξεκάθαρο προβάδισμα στους Ισπανούς. Η επιλογή του εμβληματικού Φερνάντο Ιέρο δείχνει να είναι περισσότερο κάποιου, με το ειδικό βάρος για να διαχειριστεί την κρίση παρά επιλογή με τεχνικά κριτήρια. Το σίγουρο είναι πως δεν θα αλλάξει τίποτα στον σχεδιασμό που είχε γίνει μέχρι προχτές, δεν έχει το χρόνο άλλωστε. Όμως μένει να δούμε αν και πόσο, έχουν επηρεαστεί οι ποδοσφαιριστές από όλο αυτό. Επίσης, απέναντι θα βρουν την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία του Κριστιάνο και κυρίως του προπονητή Φερνάντο Σάντος. Δεν πρόκειται να προσπαθήσω να αναλύσω το παιχνίδι, τους παίκτες, τη φόρμα και ότι άλλο, αφού πιστεύω πως αυτή η ένταση στο στρατόπεδο της Ισπανίας περιπλέκει αρκετά τα πράγματα και ίσως αλλάξει τις ισορροπίες. Για αυτό και θα αποφύγω την επιλογή σημείου και θα επιλέξω το να σημειωθούν 2 έως 3 γκολ σε απόδοση 1.90 που μας καλύπτει σε πολλά πιθανά αποτελέσματα.

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας!

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

Αίγυπτος-Ουρουγουάη  2     1.45

Μαρόκο-Ιράν                 Χ ημιχρ.   1.70

Πορτογαλία- Ισπανία     2-3 γκολ      1.90

Νίκος Κεραμύδας