Γιάγια Τουρέ: «Θέλω να καταστρέψω τον μύθο του Πεπ Γκουαρδιόλα»

Συνέντευξη που θα συζητηθεί έδωσε στο «France Football» ο Γιάγια Τουρέ, ο οποίος δήλωσε πως θέλει να καταστρέψει τον μύθο του Πεπ Γκουαρδιόλα παραθέτοντας τις ανησυχίες του για ρατσιστική συμπεριφορά από τον Καταλανό προς τους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές.



Γιάγια Τουρέ: «Θέλω να καταστρέψω τον μύθο του Πεπ Γκουαρδιόλα»

Ο Τουρέ αποχώρησε από την Μάντσεστερ Σίτι μετά από μια ταραχώδη σεζόν, την μισή από την οποία την πέρασε εκτός ομάδας και την άλλη μισή ως τρίτη εναλλακτική.

Οι πληγές στις σχέσεις του με τον Γκουαρδιόλα έδειχναν να έχουν επουλωθεί, ωστόσο ο Ιβοριανός έρχεται να ξανά ανοίξει το θέμα σε μια συνέντευξη η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη την Τρίτη (05/06). Κι αυτό γιατί ο Τουρέ μίλησε για ρατσιστική συμπεριφορά από τον πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα, όπου σύμφωνα με τον πρώτο είχε κάνει τα ίδια και με άλλους μαύρους ποδοσφαιριστές.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «θέλει να καταστρέψει τον μύθο του Πεπ», με το συγκεκριμένο κομμάτι να αναμένεται αναλυτικότερα με την δημοσίευση ολόκληρου του κειμένου.

Αποσπασματικά η συνέντευξη που έδωσε ο Τουρέ στο «FF»:

«Ήταν σαν να με ζήλευε. Με έβλεπε ως αντίπαλό του λες και του έκλεβα τα φώτα της προσοχής. Ήταν πάρα πολύ σκληρός μαζί μου. Πιστεύετε ότι θα είχε την ίδια συμπεριφορά απέναντι στον Ινιέστα; Έφτασα στο σημείο να σκέφτομαι ότι όλο αυτό γίνεται εξαιτίας του χρώματός μου. Δεν είμαι ο μόνος. Το είχαν σκεφτεί και άλλοι ποδοσφαιριστές στην Μπαρτσελόνα.

Ίσως εμείς οι Αφρικανοί δεν έχουμε την ίδια αντιμετώπιση από κάποια άτομα. Αν σκεφτείς τα προβλήματα που είχε συχνά ο Πεπ με άλλους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές όπου κι αν βρέθηκε, σε κάνει να αναρωτιέσαι. Είναι πολύ έξυπνος για να τον πιάσουν. Δεν θα το παραδεχθεί ποτέ ότι δεν του αρέσουν οι Αφρικανοί.

Αλλά εάν έρθει η μέρα που διαλέξει την καλύτερή του ενδεκάδα και έχει πέντε Αφρικανούς σε αυτήν, υπόσχομαι ότι θα του στείλω τούρτα».

Γιώργος Σιάφας