Λίβερπουλ - Του χρόνου τέτοια μέρα

Η χρονιά που τελείωσε για το καμάρι του Μέρσεϊσαϊντ ήταν αναμφισβήτητα η πιο... περίεργη της ιστορίας της.



Λίβερπουλ - Του χρόνου τέτοια μέρα

(κείμενα αναγνωστών)

Με έναν προπονητή ο οποίος ναι μεν έκανε εξαιρετική δουλειά στην Φούλαμ αλλά δεν γέμιζε το μάτι, ρόστερ που ήταν ικανό για τοκαλύτερο και για το χειρότερο και μια διοικητική κατάσταση που σκορπούσε το λιγότερο ανησυχία. Κανείς όμως δεν περίμενε μια τέτοιακατρακύλα στον 1ο γύρο και ένα τόσο εντυπωσιακό come back (που λέμε στο χωριό μου),στον 2ο.

Σήμερα μετά από όλα αυτά τα σκαμπανεβάσματα και λίγες μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας τα συναισθήματα ποίαείναι? Σίγουρα καλύτερα από πέρσι αλλά και μόνο η τραυματική περσινή εμπειρία κρατάει την αισιοδοξία συγκρατημένη.

Ας τα βάλουμε κάτω:

Προπονητής: Ένας άνθρωπος σύμβολο για τους φίλους των κόκκινων που πίνουν νερό στο όνομα του-και πιστεύω-όχι άδικα. ΚΕΝΙ ΝΤΑΛΓΚΛΙΣ
Ρόστερ: Μία προσθήκη προς το παρόν του τρομερά ταλαντούχου Χέντερσον. Κατά τα άλλα το περσινό ρόστερ με τις 2 ποιοτικότατεςπροσθήκες του Ιανουαρίου χωρίς όμως τον-πρώην-αγαπημένο της εξέδρας Τόρρες.
Διοίκηση: Πολλά υποσχόμενη ως προς τις μεταγραφικές κινήσεις αλλά ίσως το πιο σημαντικό είναι η ΗΡΕΜΙΑ που χρειαζόταν η ομάδα για να πορευτεί τη νέα σεζόν.

Μπορεί να πει κανείς ότι η Λίβερπουλ μπορεί να βάλει στόχο το πρωτάθλημα? Ή την έξοδο στην Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος? Ή κάτι χαμηλότερο? Κάθε πρόβλεψη εμπεριέχει τεράστιο ρίσκο.

Ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Του χρόνου τέτοια μέρα που θα βρίσκεται? Με μεγάλο σεβασμό στην ιστορία της και με τουςφίλους της να μην την αφήνουν να περπατήσει μόνη της ας ελπίσουμε εκεί που τις αξίζει, εκεί που ήταν, εκεί που θέλει να τη βλέπει κάθεφίλος του αθλήματος. Εκεί που την έμαθαν, την αγάπησαν, την λάτρεψαν οι οπαδοί της. Στην κορυφή.

Υ.Γ.1 Για το αν βρίσκεται στην κορυφή της ποδοσφαιρικής καρδιάς εκατομμυρίων ανθρώπων είναι δεδομένο

Υ.Γ.2 Ας το γράψω και στα αγγλικά όπως πρέπει: YOU WILL NEVER WALK ALONE.

Πάνος Κομματέας



Στασιμότητα στο λιμάνι

Την Δευτέρα ξεκινάει η προετοιμασία της Λίβερπουλ με πολλά ερωτηματικά να χρειάζονται απαντήσεις. Άς ξεκινήσω βέβαια από τα δύο θετικά που υπάρχουν αυτήν την στιγμή. Στον πάγκο θα βρίσκεται ο Νταλγκλις και επιτέλους υπάρχει σταθερή-και από ότι φαίνεται σοβαρή διοίκηση-.

Τώρα για τα ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν. Πως και πότε θα απεμπλακεί η ομάδα από τον βραχνά τον πολύ μεγάλων συμβολαίων που άφησε ο Ρου Χόγκστον κληρονομιά-π.χ Κόουλ,Γιοβάνοβιτς- αφού δεν υπάρχουν ομάδες να καλύψουν αυτα τα συμβόλαια με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές όπως είναι φυσικό να μην θέλουν να φύγουν έτσι.

Δεύτερον η ενίσχυση-και μην μου πει κάποιος ότι η απόκτηση του Τζόρνταν Χέντερσον και μάλιστα με 16 εκατομμύρια λίρες παρακαλώ είναι σημαντική ενίσχυση-.Η ομάδα χρειάζεται αριστερό μπακ-Ενρίκε της Νιούκαστλ ?-,κεντρικό αμυντικό -Νταν της Μπέρμιγχαμ μιας και έχασαν λόγω Σερ Άλεξ ίσως τον καλύτερο νέο 'Αγγλο αμυντικό τον Τζόουνς η ίσως κάποιον Γάλλο λόγω Κόμολι??-,αμυντικό χαφ-Τσάρλι Αντάμς πολλή καλή προσθήκη αλλά καθυστερεί απελπιστικά η διαπραγμάτευση-,το σημαντικότερο μέρος της ενίσχυσης οι ΄πτέρυγες-Ντάουνινγκ, Φίλλιπς,Λένον,Μάτα- και τέλος ένας μπακ απ επιθετικός να πλαισιώνει τους Σουάρεζ και Κάρολ-ακούγεται ότι θα κάνει πρόταση στον Στάριτζ της Τσέλσι η τον Κ.Κοουλ της Γ.Χαμ.Λίγο αργά δεν κινούνται στο Λίβερπουλ με όσα ανοιχτά μέτωπα??

Να συμπληρώσω βέβαια δύο πάρα πολύ σημαντικά στοιχεία που θα παίξουν τον ρόλο τους. Η επιστροφή του μεγάλου αρχηγού Σ.Τζέραρντ που αφήνοντας πίσω του τους τραυματισμούς θα είναι η ψύχη της ομάδας μαζί με τον Τζείμι Καραχερ και η τρομερή δουλειά που επιτέλους γίνεται στις ακαδημίες με παίχτες όπως ο Κέλλυ,Φλάναγκαν,Ρόμπινσον,Σπιαρινγκ,το νέο πολύ μεγάλο ταλέντο του Αγγλικού ποδοσφαίρου που για όσους βλέπουν το Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17 έχει βγάλει μάτια τον Ραχίμ Στέρλινγκτον Μόργκαν και άλλους πολλούς.THE FUTURE IS BRIGHT WITH KING KENNY. Y.N.W.A

Δημήτρης Καλογεράκης



Δυο λογάκια για τα μεταγραφικά τις Liverpool

Να ξεκινήσω με τα σημερινά σχόλια του τύπου για την περίπτωση του Adam.

Φίλαθλοι γραφουν ότι "πάλι τα ίδια με τους αμερικανους" και αναρωτιούνταιτι κάνει ο Commoli και ο Dalglish! Για πρώτη φορα εδώ και χρονια φίλοι μου υπάρχει πλάνοστα μεταγραφικά μας, ας προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε. Τι σημαίνει πλάνο με πολύ απλά λόγια.

Έχω αυτά τα λεφτά. Χρειάζομαι παίχτες για τις θέσεις αυτές. Τόσα θα δώσω για τον αριστερό back τόσα για τον αριστερό μέσο και τόσα για τον rotation αμυντικό μέσο.

Μέσα σε όλα αυτά βεβαια θα μετρήσετε και τις αμοιβές τον ποδοσφαιριστών. Γιατί ίσος τα 9 εκατομμύρια να ακούγονται ok για τον Adam αλλα υπάρχουν και αλλα έξοδα.

Απo πέρσι φέτος δεν γίναμε εκατομμυριούχοι. Οι φίλαθλοι μιλάνε για τα λεφτά που δαπανήθηκαν για τον Carrol και νομίζουν ότι γεμίσανε τα πορτοφόλια. Αν είχαμε "δυο Suarez" στην ομάδα νομίζει κάποιος ότι θα πλήρωνε ο Henry και ο Kenny 35 εκατομμύρια για τον συγκεκριμένο παίχτη? Εγώ λέω πως όχι.

Μια παραλλαγή τις συγκεκριμένης μεταγραφής είναι και του Adam αλλα από την αντίθετη όψη του νομίσματος.

Ο Kenny όταν κοιτάει για κεντρικό μέσο, ψάχνει το βάθος στον πάγκο. Δεν μπορείς να δόσεις τόσα λεφτά για ένα παίχτη που θα τον έχεις για το λεγόμενο rotation. Αν φύγει κάποιος από το κέντρο και μιλώ για έναν από το δίδυμο Aquilani/ Medireles τότε θα αγοράσουν Adam με την τιμή αυτή. Λεφτά για μεταγραφές όπως είπε και ο Henry θα δαπανηθούν. Αλλα οι τρύπες είναι πολλές για να τα ξοδέψεις σε παίχτες τύπου Adam όταν έχεις και Meireles και Aquilani στην ομάδα.

Παράδειγμα τις καλής μεταγραφικής πολιτικής του καλοκαιριούείναι η περίπτωση του Enrique. Παρ όλο που έχουμε ανάγκη για αριστερό back δεν πληρώσαμε τα όνειρα τις Newcastle.

Ο επόμενος παίχτης που "χάσαμε" Wicham. Γιατί δηλαδή να πετάξεις 9.000.000 για κάποιον Wickam όταν έχεις ήδη τον Stearling και τον Pacheco ήδη στους νέους. Για να πεις ότι πηρες παίχτη με μέλλον ?

Αν είναι κάτι που εμπιστεύομαι φέτος με τον Kenny στον πάγκο είναι ότι η ομάδα είτε παίξει με Robinson αριστερά και Πούλσεν αμυντικό χαφ είτε με Coentrao και Gago θα έχει αυτό που έλειπε πέρσι. Αρμονια και σύνολο.

Ούτε λίγοι ούτε πολλοί έχει συνδεθεί 66 παίχτες με την ομάδα μας φέτοςγι αυτό τον λόγο δεν θα αναλύσω το "γιατί" και το "γιατί δεν" για τον καθένα.

Θα κλείσω μονο με ένα άλλο σχόλιο που έχει σχέσει με τα λεγόμενα παλτά στην ομάδα. Γιατί δεν πουλάνε φωνάζουν μερικοί τον Degen τον Jovanovic τον Poulsen και άλλους.

Ποτε ήρθανφίλοι μου προσφορες για τους συγκεκριμένους και ποιος τις απέρριψε ? ? ?

Αυτές ήταν οι σκέψης μου. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα ενισχυθεί.

Και βεβαια με ανησυχεί το φαινόμενο ότι η Utd αγόρασε με 50 εκατομμύρια τρεις παίχτες για την πρώτη ομάδα ενώ εμείς χάνουμε τους λεγόμενους στόχους μας.

Δεν παύω όμως να έχω εμπιστοσύνη στον Kenny.

Ίσος να βγω ψεύτης και ονειροπόλος στην τελική αλλα όπως λέμε και στο Merseiside IN KENNY WE TRUST

Φιλικα

Ανδρεας Μολιστανου


(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο info@england365.gr)