Βενγκέρ πρόσεχε!

Άριστος ο Wenger σε πολλά ,δεν αντιλέγω , στη βελτίωση των παικτών ,στον επιθετικό τρόπο ανάπτυξης , στο scouting σε νεαρούς παίκτες . Σε αυτά του βγάζω το καπέλο . Αλλά η ομάδα είναι έξι χρόνια άτιτλη και κάθε χρόνο βλέπουμε την ίδια ιστορία . Να αρχίζουμε καλά με τεσσαροπεντάρες και στο τέλος να βγαίνουμε τρίτοι ή και τέταρτοι .



Βενγκέρ πρόσεχε!

Κάθε χρόνο βλέπουμε τους καλύτερους μας παίκτες να φεύγουν (Toure , Hleb ) και μάλιστα πολλές φορές χωρίς να έχουμε και κάποιο κέρδος (Flamini , Gallas) . Οι μεταγραφές που γίνονται να είναι από μέτριες (Chamakh , Eduardo , Koscielny) εώς κακές (Silvestre , Campbell , SQUILLACI ) και βλέπουμε και κάποιους παίκτες που βελτιώνονται τρομερά (Song , Wilshere , Djourou) .

Μια ομάδα που παίζει στη Premier League , για να πάρει τίτλο , χρείαζεται να έχει λύσεις ανά πάσα στιγμή γιατί οι τραυματισμοί είναι πολλοί και συχνοί . Αλλά πέρα από την ενίσχυση που χρειάζεται , πρέπει επιτέλους να μάθει να έχει και σωστή αμυντική λειτουργία . Οι Vermaelen , Djourou είναι πολύ καλοί αμυντικοί αλλά οι τραυματισμοί δεν τους άφησαν να αγωνιστούν μαζί ακόμα . Οι επόμενες λύσεις που έχει η ομάδα είναι ο ή του ύψους ή του βάθους Koscielny και ο απλά τραγικός Squillaci που τον βλέπεις στην καλύτερη στιγμή του να πουλάει την μπάλα βγάζοντας την κόρνερ . Στην Arsenal παίζεις όχι στην Σεβίλλη . Στην Arsenal που κάθε χρόνο δέχεται τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλη ομάδα από στημένες φάσεις ή ακόμα και από αράουτ (βλ. όλους τους αγώνες με την Stoke).

Όταν έχεις μια τέτοια άμυνα λοιπόν το μόνο που δεν πρέπει να κάνεις είναι να αφήσεις να φύγει ο καλύτερός σου παίκτης για τον πρώτο γύρο, ο Nasri . Ειδικά αν δεν υπάρχει και κάποιος παίκτης να τον αντικαταστήσει . Αντί να σκέφτεσαι να πουλήσεις παίκτες όπως ο Clichy , που είναι στους δύο καλύτερους αριστερούς μπακ στον κόσμο , ο Rosicky και ο Arshavin , άρχισε να πουλάς τους Bendtner , Denilson , Fabianski , Squillaci , Vela που έχει μείνει ταλέντο και για να σκοράρει πρέπει το ματς να είναι ή φιλικό ή από 4-0 και πάνω , και αγόρασε έναν επιθετικό για να καλύπτει τον Van Persie τους 5 μήνες που είναι τραυματίας κάθε χρόνο , ένα αμυντικό χαφ για back up του Song , έναν αμυντικό για αντικαταστάτη του Vermaelen ή του Djourou και έναν τερματοφύλακα (πχ Given) γιατί ο Szczesny είναι και αυτός γκαφατζής και ο Almunia παρότι έχει κάνει και καλά παιχνίδια , έχει πάρει αρκετές ευκαιρίες και έχει δείξει ότι δεν κάνει για βασικός , ειδικά όταν η Manchester είχε τόσα χρόνια τον Van Der Sar που κατέβασε ρολά στον αγώνα για το κύπελλο . Βέβαια αν τελικά πάρει η Manchester τον De Gea , καλός είναι και ο Almunia .

Simigdalenios
 
 

Πουλήστε τον να τελειώνουμε!

Εχει καταντήσει πραγματικά βαρετή και κουραστική η κατάσταση με τον Φάμπρεγκας στην Αρσεναλ... Ο Ισπανός θέλει να πάει στη Μπαρτσελόνα αλλά οι<<μπλαουγκράνα>> δεν προσφέρουν τα χρήματα που αξιώνουν τον αρχηγό τους οι Γκάνερς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γράφονται καθημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν μια οτι κλείνει στην Ισπανία και μια οτι μένει στο Λονδίνο, πράγμα που κουράζει τους φιλάθλους.

Κατά την άποψή μου, η Αρσεναλ πρέπει να πουλήσει τον Σεσκ, στη σωστή τιμή όμως. Γιατί δεν γίνεται, κύριοι διοικητές της Μπαρτσελόνα, κοτζάμ Φάμπρεγκας να αξίζει μόνο 30 εκατ. ευρώ. Εντάξει, δεν λέω, το ποσό είναι τεράστιο αλλά δεν αντικατοπτρίζει τη αξία του. Οπως και να χει, θεωρώ πως ένα ποσό κοντά στα 40-45 εκατ. είναι αρκετό για να φύγει και να αποκτήσει εναν ίσης αξίας παίκτη για το κέντρο ο Βενγκέρ.

Ενα ακόμη στοιχείο που με κάνει να πιστεύω στη πώληση του κάπτεν είναι οτι αν μείνει, δεν θα έχει την απαιτούμενη όρεξη και δίψα να προσφέρε στην ομάδα, καθώς θα είναι ξενερωμένος από τη μη μετακίνηση στη πατρίδα του. Στα συν, το οτι ο Καταλανός χαφ δεν είναι κατάλληλος για αρχηγός από τόση μικρή ηλικία δεδομένου οτι το βάρος και η πίεση είναι τεράστια.

Οσον αφορά τον αντικαταστάτη του, πιστεύω πιο πολύ στον Χουάν Μάτα απ οτι στον Ρικάρντο Αλβάρεζ διότι ο δεύτερος έρχεται απο την Αργεντινή, όπου υπάρχει τελείως διαφορετική φιλοσοφία. Ο Μάτα προέρχεται απο ένα κορυφαίο πρωτάθλημα και απο μια ομάδα που πρωταγωνιστεί (Βαλένθια). Θεωρώ πως είναι ο κατάλληλος αντικαταστάτης του Σεσκ.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ

 
 
Μπορει το πρωταθλημα η Αρσεναλ

Κατα την γνωμη μου αν και ειμαι οπαδος της Αρσεναλ χριζω ος πρωτο φαβορι την Μαντσεστερ Γιουναιτεντ.Παρολ' αυτα η Αρσεναλ ειναι μια ομαδα που αξιζει το πρωταθλημα.Μπορει να ειναι μια νεανικη ομαδα χωρις πειρα αλλα ολοι ειδαμε πως την καλυτερη μπαλα στο νησι την επαιζε η Αρσεναλ φετος.Με δυο καλες προσθηκες στο κεντρο της αμυνας θα δεχεται δυσκολα γκολ .Επισης αμα σε περιπτωσει που ο Φαμπρεγκας φυγει θα πρεπει να αποκτηθει ενας πολυ γρηγορος παικτης στην θεση του οπου θα ηγειτε στην μεσαια γραμμη.Τελος ενας επιθετικος οπου θα μπορει να κανει ενα πολυ καλο διδυμο με το Φαν Περσι[Μπενζεμα η' Ζερβινιο].Φυσικα ας μην ξεγραφουμε και την Τσελσι οπου τωρα προπονητης θα ειναι ο νεος <<Μουρινιο>>Βιλας-Μποας οπου εκανε το τρεμπλ με την Πορτο.Οι Λιβερπουλ και Σιτυ δεν θα καταφερουν να κανουν τιποτα αφου ειναι ακομα αδυναμες μπροστα σε Μαντσεστερ.Γ,Αρσεναλ και Τσελσι.

Τάσος

 
 
Σχόλιο για το προηγούμενο Your Say (Απλά τα πράγματα για Άρσεναλ!)

Επιτελους ενα σοβαρο αρθρο για την ομαδα μας συνφωνω σχεδον σε ολα αυτα που λετε διαφωνω μονο στο θεμα επιθετικου.
Εαν θελουμε να δουμε την ομαδα μας να χτυπαει πρωταθλημα και να πηγαινει τουλαχιστον μεχρι τους 4 του champios leage, (γιατι εκει μας αξιζει να ειμαστε)
νομιζω οτι θελει εναν επιθετικο στο μεγεθος του Ανρι, εναν ηγετη στην επιθεση να περνει το χερι και την υπολοιπη ομαδα.Τωρα απο ονοματα δεν εχω να πρωτεινω
γιατι στην ελλαδα ειμαστε ηδη 10.000.000 προπονιτες αρα καλυτερα ας δουμε τι θα διαλεξει ο προπονιτης μας.ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας

Κλέφτης Ονείρων
 

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο info@england365.gr)