Ο Αμπράμοβιτς δεν βάζει μυαλό

Σήμερα ανακοινώθηκε ο καινούριος προπονητής της Τσέλσι. Ο 33χρονος Πορτογάλος Αντρέ Βίλας-Μπόας θα είναι το αφεντικό στο Σταμφορντ Μπριτζ για τα επόμενα 3 χρόνια. Ο Πορτογάλος γίνεται έτσι ο 5ος προπονητής που θα προσπαθήσει να καλύψει το μεγάλο κενό που άφησε με τη φυγή του ο Ζοσέ Μουρίνιο το 2007.



Ο Αμπράμοβιτς δεν βάζει μυαλό

Οι κύριοι Αβρααμ Γκραντ,Φελιπέ Σκολάρι,Γκους Χιντινγκ και Καρλο Αντσελότι είναι οι 4 προηγούμενοι. Μόνο ο Ιταλός καταφέρε να κρατήσει τη θέση του για παράπανω από ένα χρόνο λόγω της κατάκτησης του νταμπλ περσυ. Η φετινή χρόνια που άφησε τους μπλε χώρις καποιό τίτλο οδήγησε στην πόρτα της εξόδου το Καρλο Αντσελότι. O ιδιοκτήτης της Τσέλσι Ρόμαν Αμπραμοβιτς δε δίστασε να πληρώσει τη ρήτρα αποδέσμευσης του Αντρέ Βίλας-Μπόας στη Πόρτο που εφτανε στο πόσο των 15 εκατομμυριών ευρω.

Αν προσθέσουμε τα 5 εκατομμύρια ευρω το χρονο που είναι η αμοιβή του πορτογάλου και τα 7,5 εκατομμυρία ευρω που πήρε σαν αποζήμιωση ο Καρλο Αντσελοτί φτάνουμε στο πόσο των 27,5 εκατομμυριών ευρω μόνο για τον προπόνητη της ομάδας. Ανάλογη αποζημιωση ειχε πάρει και ο Φελιπέ Σκολάρι όταν απολύθηκε το Φεβρουαριο του 2008 (γύρω στα 9 εκατομμύρια ευρω). Για άλλη μια φορά ο Ρώσος μεγιστάνας εκανε αυτό για το οποίο είναι γνώστος δηλαδή να παρεμβαίνει με κάθε τρόπο στο ποδοσφαιρικό τμήμα και να κάνει του κεφαλιού του ξοδεύοντας τεράστια πόσα χωρίς λογο.

Τουλάχιστον αυτή τη φορά φαίνεται να κατάλαβε το λάθος που είχε κάνει το 2007 με την απομάκρυνση του Ζοσέ Μουρινίο, αφού κανένας απο τους αντικαταστάτες του δε στέριωσε και δε κατάφερε να φέρει το πολυπόθητο champions league στο Λονδινο αποφάσισε να τα χώσει χόντρα για να πάρει εναν κλώνο του Ζοσέ μπας και δει προκοπή. Σίγουρα πάντως θα έχει μετανοιώσει πολύ για την απόφαση του να τον διώξει τότε,αν δεν είχε μπλεχτεί στα πόδια του και ο Moυρίνιο συνέχιζε ποιος ξέρει...που θα είχε φτάσει τώρα.

Γιάννης Καρατζιοβαλής


(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)