Δεν κινδύνεψε με υποβιβασμό αλλά δεν κατάφερε να κυνηγήσει και το κάτι παραπάνω. Η βαθμολογική «ηρεμία» έδωσε τη δυνατότητα στην Μπόλτον να αποδώσει κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο και στον Όουεν Κόιλ την ευκαιρία να αποδείξει ότι γνωρίζει να «χτίζει» ομάδες. Το england365.gr σας παρουσιάζει πώς κύλησε η σεζόν 2010-2011 στο «Ρίμποκ».
Όταν μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, μετράς τρεις ήττες και αυτές από τους «μεγάλους» τότε είσαι επιτυχημένος. Η Μπόλτον άφησε στην άκρη το αμυντικογενές ποδόσφαιρο και έβγαλε στο χορτάρι, έμπνευση και ζωντάνια. Σκοράροντας κατά μέσο όρο 1.8 τέρματα στο πρώτο μισό της σεζόν, κατάφερε να συγκεντρώσει νωρίς τους απαιτούμενους βαθμούς για την παραμονή της στην κατηγορία. Ηττήθηκε μόνο από Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ ενώ περιόρισε σε ισοπαλία την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Από Χριστούγεννα έβλεπε Κύπελλο
Στο πρωτάθλημα όλα κυλούσαν ομαλά και ο Κόιλ, άρχισε σιγά-σιγά να βλέπει ζεστά το Κύπελλο της Αγγλίας. Η κλήρωση τον έφερε απέναντι στην Γιορκ στις 8 Ιανουαρίου και το εισιτήριο της πρόκρισης δεν μπορούσε να χαθεί. Σχεδόν 20 ημέρες μετά καλείται να αποκλείσει την Γουίγκαν αλλά θα χρειαστεί και επαναληπτικό στο «DW» ενώ στις 20 Φεβρουαρίου θα πανηγυρίσει την πρόκριση στα προημιτελικά, νικώντας την Φούλαμ στο «Κρέιβεν Κότατζ». Η κλήρωσε εξακολουθεί να την ευνοεί και η επίσκεψη στο «Σ.Αντριους» στις 12 Μαρτίου, αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για την υπέρβαση. Η Μπόλτον δεν την σπαταλά και αποκλείει την Μπέρμιγχαμ σε ένα σπουδαίο ματς με σκορ 3-2.
«Σφαλιάρα» στο Γουέμπλεϊ
Η Μπόλτον, έχει αφήσει στο πρωτάθλημα τον αυτόματο πιλότο και περιμένει πως και πως τον ημιτελικό με την Στόουκ. Το παιχνίδι τελειώνει πριν καν αρχίσει αφού οι παίκτες του Όουεν Κόιλ, «επέλεξαν» το καθοριστικότερο παιχνίδι της χρονιάς για να παρουσιάσουν την χειρότερη τους εμφάνιση. Το τελικό 5-0 δεν άφησε περιθώρια ούτε για στεναχώρια αλλά η Μπόλτον απέδειξε πόσο καλοδουλεμένη ομάδα υπήρξε στη σεζόν που μόλις τελείωσε, όταν επτά ημέρες μετά τον ημιτελικό, νικά την Άρσεναλ 2-1 στο «Ρίμποκ».
Αποχαιρέτισε τους εκτελεστές
Η σεζόν μπορεί να τελείωσε με χαμόγελα όμως ο Κόιλ ίσως να μην είναι τόσο ικανοποιημένος. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Γιόχαν Ελμάντερ, έμεινε ελεύθερος και επέλεξε τα εκατομμύρια της Γαλατασαράι ενώ ο Ντάνιελ Στάριτζ λογικά θα επιστρέψει στην Τσέλσι.
Ο Άλεξ Σκοτ εξελίχθηκε φέτος σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα project της Premier League και η Μπόρνμουθ δεν σκοπεύει να τον αφήσει να φύγει εύκολα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Άγγλο μέσο, όμως τα «κεράσια» κινούνται ήδη για νέο μακροχρόνιο συμβόλαιο, θέλοντας να κλείσουν γρήγορα κάθε πιθανό μεταγραφικό «παράθυρο».
Ο Τζο Γκόμεζ βρίσκεται στη Λίβερπουλ από το 2015. Έζησε την εποχή Κλοπ, κατέκτησε Premier League και Champions League, πέρασε τραυματισμούς και επιστροφές, αλλά δεν σκόραρε ποτέ ούτε ένα γκολ με τη φανέλα των «κόκκινων»! Τώρα, για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία στο «Άνφιλντ», η έξοδος μοιάζει πραγματικά πιθανή. Και κάπως έτσι, ένας από τους πιο αθόρυβους πρωταθλητές της, ίσως αποχωρήσει ακριβώς όπως έζησε. Χωρίς ποτέ να γίνει πραγματικά… πρωτοσέλιδο.
Ξεκαθαρίζει το τοπίο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως προς την επόμενη μέρα και τον προπονητή της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Όλα δείχνουν… παραμονή Μάικλ Κάρικ, την στιγμή που ο Άντονι Ιραόλα δεν αποτελεί στόχο των «κόκκινων διαβόλων».
Ο Κάορου Μιτόμα ταλαιπωρείται από τραυματισμό, αλλά τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο για το τι μέλλει γενέσθαι με το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν έχει βγάλει ανακοίνωση η Μπράιτον.