«Στο σφυρί» οι εγκαταστάσεις του BBC

Πωλητήριο βάζει στις κτιριακές του εγκαταστάσεις το «BBC», όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο μιντιακός «κολοσσός» σκοπεύει να «μετακομίσει» έως το 2015 και έτσι ο χώρος που στεγάζεται το τηλεοπτικό κέντρο του σταθμού θα πουληθεί για να «μεγιστοποιηθεί η αξία της εταιρείας».



«Στο σφυρί» οι εγκαταστάσεις του BBC

Διαφορετικό θα είναι το τοπίο στο Δυτικό Λονδίνο και συγκεκριμένα στην περιοχή White City, όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού του «BBC». Ο δημοσιογραφικός όμιλος ανακοίνωσε ότι θα «μετακομίσει» σε άλλη τοποθεσία το προσεχές διάστημα και έτσι η έκταση των 14 στρεμμάτων θα βγει «στο σφυρί».

«Το BBC θα δεχθεί προτάσεις το επόμενο διάστημα και θα αξιολογήσει την καλύτερη προσφορά. Το κλειδί για κάθε πώληση είναι η μεγιστοποίηση της αξίας της εταιρείας», δήλωσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του μιντιακού ομίλου, βάζοντας ουσιαστικά σε εφαρμογή το σχέδιο του 2007. Πριν 4 χρόνια, το «BBC» είχε αποκαλύψει για πρώτη φορά τα σχέδιά του για την πώληση του ιστορικού κτιρίου που στεγάζονται οι τηλεοπτικές εγκαταστάσεις του, το οποίο άνοιξε τις πύλες του το 1960.

Το κυκλικό κτίριο, το οποίο οι υπάλληλοι του ομίλου αποκαλούν «λουκουμά», έχει μεγάλη συμβολή στην ιστορία της βρετανικής τηλεόρασης, αφού εκεί έγιναν τα γυρίσματα αρκετών επιτυχιών. (Monty Python’s Flying Circus, Fawlty Towers, Blue Peter κ.α).


TAGS: