Φάκελος...Εθνική Αγγλίας

¶ξια λόγου μια αναφορά στην πληρότητα που παρουσιάζει η Εθνική Αγγλίας σε όλες τις γραμμές της, πράγμα συζητήσιμο μέχρι πριν λίγα χρόνια. Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.



Φάκελος...Εθνική Αγγλίας

(Κείμενο αναγνώστη)


-Θέση/Τερματοφύλακας
Εδώ φαίνεται πως ο Χαρτ/Σίτι θα πάρει την φανέλα σπίτι του για πολλά χρόνια, καθώς δείχνει να αποτελεί μια αξιόλογη λύση απ'τα δοκάρια, ύστερα από χρόνια αναζήτηση μετά το κενό που άφησε ο Σίμαν.

-¶μυνα
Δεξί μπακ: Γκλεν Τζόνσον/Λίβε & Μίκα Ρίτσαρντς/Σίτι φαίνεται να αποτελούν το δίδυμο για την οπισθοφυλακή στην δεξιά γραμμή των λιονταριών.
Αριστ. μπακ: ¶.Κόουλ/Τσέλσυ & Λ.Μπέινς/Έβερτον μοιάζουν να αποτελούν το ιδανικότερο δίδυμο που πολλοί προπονητές θα ήθελαν να είχαν υπό τις οδηγίες τους.
Σέντερ-μπακ: Τέρρυ, Ρ. Φέρντιναντ, Κέιχιλ/Μπόλτον, Ντόσον/Τότεναμ είναι οι παίκτες που φαίνεται να κλειδώνουν την τετράδα, ως πρώτη επιλογή, με τους φέρελπις Σόουκρος/Στόουκ & Τζόουνς/Μπλάκμπερν να είναι το μέλλον της Αγγλίας, μαθαίνοντας πλάι στους καλλίτερους.

-Κέντρο
Λαμπάρντ, Τζέραρντ αποτελούν τις κολώνες της Αγγλίας στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Και αν για τον Στίβι έχει βρεθεί ο άξιος αντικαταστάτης του, που ακούει στο όνομα Γουάιλσιρ/¶ρσεναλ, για τον πολύπειρο Φρανκ ακόμα αναμένουμε.
Από κει & πέρα, στον άξονα πολύτιμες λύσεις ανασταλτικά καλούνται να δώσουν οι Κάρικ, Πάρκερ/Γ.Χαμ, Γκ.Μπάρι/Σίτι, ενώ τις γραμμές αλωνίζουν Μίλνερ/Σίτι, Ντάουνινγκ/Α.Βίλλα, Λένον/Τότεναμ. Νέα φυντάνια έρχονται από πίσω, Τσάμπερλαιν/Σαουθάμπτον, Ρόντγουελ/Έβερτον, που με πολύ δουλειά θα κλειθούν κάποια στιγμή να φορέσουν την φανέλα με το εθνόσημο.

-Επίθεση
Εδώ υπάρχει πλουραρισμός επιλογών, για όλα τα συστήματα (4-4-2, 4-2-1-3...)
Αρχικά, Ρούνει, Μπεντ, Ντεφόε στον ρόλο του φουνταριστού, είναι οι πρώτες λύσεις τα τελευταία χρόνια στα χέρια του προπονητή. Ο Ρούνει απέδειξε φέτος στην Γιουνάιτεντ, ότι ελλείψη Λαμπάρντ, μπορεί να αναλάβει & τον ρόλο του μπαλαδόρου.
Συνεχίζουμε, με τους ¶.Γιανγκ/Α.Βίλλα, Γουόλκοτ που μπορούν να αγωνιστούν ακροβολισμένοι στις πτέρυγες στο 4-3-3.
Η τριάδα των νέων που έρχεται από πίσω φουριόζα διεκδικώντας θέση στην ομάδα, είναι οι Κάρολ/Λίβε, Γουέλμπεκ/Γιουνάιτεντ, Στάριτζ/Τσέλσυ.

Βεβαίως ακόμα δεν έχουμε δει την Εθνική Αγγλίας να αποτελεί "σύνολο", με βάση την αξία των παικτών που την απαρτίζουν. Ο Ιταλός Φ.Καπέλο, δείχνει να μην έχει βρει ακόμα το "κλειδί" της ομάδας που θα την κάνουν το απόλυτο φαβορί, όπως θα πρεπε να είναι, όποτε μπαίνει στο γήπεδο. Ίσως η λύση να είναι η αντικατάστασή του, με Βρεττανό προπονητή (ΜακΛάρεν, Χιουζ, Ο'Νιλ) που ξέρει την φιλοσοφία του βρεττανικού ποδοσφαίρου.

Δημήτριος Ασπετός


(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)