Λίβερπουλ ή Γιουνάιτεντ;

Η μητέρα των όλων μαχών στο νησί και μια από τις μεγαλύτερες μάχες σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό και όχι μόνο κόσμο γιατί ως γνωστόν η κόντρα τους άρχισε έξω από το γήπεδο ,λόγω της αντιπαλότητας των 2 πόλεων για εμπορικούς λόγους. Ποια λοιπόν είναι η καλύτερη ομάδα στο νησί; Και όταν εννοούμε καλύτερη εννοούμε πιο ολοκληρωμένη σε όλη της την ιστορία , δηλαδή μυθικότερη + επιτυχίες = καλύτερη!



Λίβερπουλ ή Γιουνάιτεντ;

Η λέξη θρυλική είναι ένα επίθετο που κοσμεί και τις 2 ομάδες πολύ περισσότερο όμως την ομάδα του Merseyside ασχέτως αν η United έχει περισσότερα χρόνια ζωής . Θρυλική γιατί το να πάρεις το προσωνύμιο του θρύλου θα πρέπει να έχουν περάσει κάποια χρόνια από την στιγμή που κέρδισες τρόπαια(γιατί τα τρόπαια κάνουν τους επιτυχημένους ).Η Λίβερπουλ λοιπόν δικαία θεωρείται η θρυλικότερη από τις 2 γιατί πριν από το 1990 κατέκτησε 18 πρωταθλήματα και 4 πρωταθλητριών ενώ η Μάντσεστερ 7 πρωταθλήματα και 1 πρωταθλητριών . Χωρίς να θέλω να προσβάλω την ιστορία της United και να γίνω και βλάσφημος απέναντι στα θύματα ,η ομάδα έγινε διάσημη από το αεροπορικό δυστύχημα του Μονάχου ενώ η Λίβερπουλ έγινε διάσημη από την διαστημική ομάδα και το στυλ ποδόσφαιρου της δεκαετίας του 70’ και 80’.Ετσι λοιπόν η Λίβερπουλ έγινε διάσημη μέσα από το αντικείμενο της(το ποδόσφαιρο)και η United μέσα από μια τραγωδία.

Η ομάδα δεν είναι μόνο στις χάρες αλλά και στα πέτρινα χρόνια .Τα πέτρινα χρόνια της United :1968-1992 στα όποια κατέκτησε 0 πρωταθλήματα 4 κύπελλα 3 Charity Shield(τα όποια τα 2 τα μοιράστηκε με άλλη ομάδα .Σύνολο 7 τρόπαια με 2 μοιρασμένα .Τα πέτρινα χρόνια της λιβερπουλ:1991 μεχρι σήμερα στα όποια κατέκτησε 0 πρωταθλήματα 3 κύπελλα 3 League Cup 2 Charity Shield 1 κύπελλο UEFA 2 ευρωπαϊκά Super Cup και 1 Champions League.Σύνολο 12 τρόπαια. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε για το ποια ομάδα έχει τους περισσότερους υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο αλλά με σιγουριά μπορούμε να το πούμε για τις πόλεις τους Η Λίβερπουλ είναι η λαοφιλέστερη ομάδα στο Λίβερπουλ ενώ η γιουναιτεντ είναι η 2η ομάδα στην πόλη της πίσω από την Σίτυ! Ένας νεαρός υποστηριχτής πρώτα του αγγλικού ποδόσφαιρου και μετά της Λίβερπουλ! Τα συμπεράσματα για την αιώνια κόντρα δικά σας !Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Σάκης Μ.


(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)