Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είχε την τύχη μόλις στην πρώτη του χρονιά στη Σάλκε να φτάσει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Είχε όμως και την ατυχία να πέσει πάνω στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Έλληνας χαφ, σε αποκλειστική συνέντευξη στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, αναλύει τους «κόκκινους διάβολους» και τις πιθανότητες να κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μπαρτσελόνα απόψε το βράδυ στο «Γουέμπλεϊ».



Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6

Συνέντευξη στον Σωτήρη Ταμπάκο

Ποια είναι η εκτίμησή σου για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Γουέμπλεϊ;

«Ελπίζω να γίνει ένας πολύ καλός τελικός και να ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο και όσοι τον παρακολουθήσουν από την τηλεόραση. Πιστεύω θα γίνει ένα αμφίρροπο ματς ανάμεσα σε δύο εξαιρετικές ομάδες και αυτός που θα βρεθεί σε καλύτερη βραδιά να νικήσει».

Αντιμετώπισες δύο φορές φέτος τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Θεωρείς ότι η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι από τις λίγες στην Ευρώπη που μπορούν να κοντράρουν την Μπαρτσελόνα;

«Πιστεύω ότι η Μάντσεστερ μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσια την Μπαρτσελόνα και γιατί όχι να κατακτήσει το τρόπαιο. Πρόκειται για μία πολύ καλή και έμπειρη ομάδα με ποιοτικές μονάδες. Προγνωστικά δεν είναι εύκολο να κάνεις, αλλά σίγουρα θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Η Μπαρτσελόνα είναι ένα σύνολο που κάνει τη διαφορά και δεν μπορεί να «χτυπηθεί» ειδικά όταν βρεθεί σε καλή βραδιά;

«Αυτή τη στιγμή η Μπαρτσελόνα είναι η κορυφαία ομάδα στον κόσμο! Παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Ωστόσο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει αποδείξει πολλά. Φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα Αγγλίας και όλα αυτά τα χρόνια είναι σταθερά μέσα στους καλύτερους συλλόγους της Ευρώπης».

Τελικά έχει αδυναμίες στο παιχνίδι της η Μπαρτσελόνα;

«Κάθε ομάδα έχει αδυναμίες, έτσι και η Μπαρτσελόνα. Η Γιουνάιτεντ είναι ένα δυνατό σύνολο με εξαιρετικούς παίκτες, οι οποίοι δεν τρέχουν μόνο, αλλά έχουν και πολύ ποιότητα στο παιχνίδι τους. Η άποψή μου είναι ότι αν βρει τα αδύνατα σημεία της Μπαρτσελόνα έχει πολλές πιθανότητες να πάρει τον τίτλο».

Πώς θα χαρακτήριζες την πρώτη χρονιά σου στη Σάλκε;

«Ήταν μια απίστευτη σεζόν! Έζησα πολλές σημαντικές στιγμές στην πρώτη χρονιά μου και ελπίζω να έχω ανάλογη συνέχεια. Φθάσαμε στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, κατακτήσαμε το Κύπελλο Γερμανίας και μόνο στο πρωτάθλημα δεν πραγματοποιήσαμε καλή πορεία. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έκανα και ελπίζω τα επόμενα χρόνια να είναι ακόμα καλύτερα».

Η πιο σημαντική στιγμή σου στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ;

«Αναμφισβήτητα, η πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης σε βάρος της Ίντερ».