Ο Λουίς Φαν Γκάαλ στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6

Ο πολυνίκης Ολλανδός προπονητής, Λουίς Φαν Γκάαλ μίλησε αποκλειστικά στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γουέμπλεϊ»!



Ο Λουίς Φαν Γκάαλ στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6

Διαβάστε τα προγνωστικά του, τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες κάθε ομάδας και τους παίκτες που ανέδειξε ο ίδιος.

Συνέντευξη στον Άκη Βαΐου

Αν η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασαν δίκαια στον τελικό βάσει της απόδοσή τους στη διάρκεια της σεζόν ή αν υπάρχει κάποια άλλη ομάδα που θα μπορούσε να είναι αυτή στη θέση τους.

«Φυσικά η Μπάγερν Μονάχου (γελάει), αλλά δεν μπορέσαμε να φτάσουμε φέτος στον τελικό. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπαρτσελόνα το άξιζαν. Πιστεύω ότι οι δύο καλύτερες ομάδες είναι στον τελικό. Είμαι χαρούμενος που είναι και οι δύο επιθετικές ομάδες, γιατί δεν είναι στον τελικό πάντα αυτός που επιτίθεται καλύτερα. Είναι πιο δύσκολο αυτό από το να αμύνεσαι καλά. Για αυτό το λόγο η παρουσία των δύο συγκεκριμένων αντιπάλων στον τελικό με χαροποιεί. Πιστεύω ότι θα είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι, πολύ ελκυστικό. Θα προσπαθήσουν για παιχνίδι κατοχής και οι δύο, αν και η Μπαρτσελόνα έχει το πλεονέκτημα εκεί. Νομίζω ότι η Μπαρτσελόνα θα νικήσει, αλλά, πάντα υπάρχει το αλλά στο ποδόσφαιρο, αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκοράρει στα πρώτα 15 λεπτά, τότε όλα θα είναι διαφορετικά γιατί η Γιουνάιτεντ μπορεί να αμυνθεί καλύτερα από ότι η Μπαρτσελόνα. Έτσι αν προηγηθούν με 1-0 τότε σίγουρα θα έχουν πιθανότητες».

Στο ξεκίνημα της σεζόν όποιος παρακολουθούσε την Μπαρτσελόνα πίστευε ότι θα φτάσει στον τελικό. Για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως δεν ήταν τόσο προφανές. Αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι και πάλι εκεί στον τελικό για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Είναι θέμα προπονητή, θέμα παικτών, θέμα νοοτροπίας της ομάδας; Ποιο είναι το μυστικό για να φτάσει ένας σύλλογος στον τελικό;

«Ο προπονητής είναι πολύ σημαντικός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Επιλέγει τους παίκτες, κρατάει τους παίκτες, γιατί ο Γκιγκς για παράδειγμα είναι 37, ο Σκόουλς παίζει ακόμη, ο Φέρντιναντ δεν είναι ούτε αυτός νεαρός… Οπότε κάνει την ιδανική μίξη με τους νέους ποδοσφαιριστές όπως ο Φάμπιο για παράδειγμα, και ο Νάνι και ο Βαλένσια που δεν είναι μεγάλοι σε ηλικία. Εκείνος κάνει τη σωστή μίξη και επιλέγει τους παίκτες. Επίσης πιστεύω ότι έχουν τη δική τους κουλτούρα, τα δικά τους συστήματα, τις δικές τους τακτικές και δεν νομίζω ότι ο Φέργκιουσον θα πρέπει να αλλάξει την τακτική του για την Μπαρτσελόνα. Αυτός είναι ο λόγος που περιμένω έναν πολύ ελκυστικό αγώνα».

Ας αφήσουμε πίσω τις πιθανότητες, το αουτσάιντερ και την πεποίθησή σας για το νικητή και πείτε μας ποια είναι αλήθεια η ομάδα που θέλετε να νικήσει;

«Είμαι πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα και όχι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ξέρω τη φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα, το αγωνιστικό στυλ της Μπαρτσελόνα και είμαι ακόμη κομμάτι της Μπαρτσελόνα οπότε ελπίζω να είναι και η νικήτρια. Είναι ακόμη εκεί όλοι οι παλιοί μου παίκτες. Ο Τσάβι, ο Ινιέστα, ο Βαλντές, ο Πουγιόλ, είναι όλοι ποδοσφαιριστές τους οποίους συμπεριέλαβα για πρώτη φορά στο ρόστερ της μεγάλης ομάδας. Οπότε είμαι λίγο περήφανος και νιώθω ότι έχω συνεισφέρει κι εγώ κάπως».