Κόουλ: «Περιμένω ένα σπουδαίο ματς»

Παιχνίδι αντάξιo των προσδοκιών περιμένει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και την κόντρα Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο βετεράνος επιθετικός του αγγλικού συλλόγου, Άντι Κόουλ.



Κόουλ: «Περιμένω ένα σπουδαίο ματς»
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 σε συνεργασία με τη «Barclays», έδωσε προβάδισμα για την επικράτηση στους «μπλαουγκράνα», ενώ απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε σύγκριση ανάμεσα στην τωρινή Γιουνάιτεντ και εκείνη που κατέκτησε το τρόπαιο -με τον ίδιο στη σύνθεσή της- το ’99.


Τι πιθανότητες έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό;

«Πριν από δύο χρόνια, στον τελικό της Ρώμης, πάλι φαβορί ήταν η Μπαρτσελόνα. Το ίδιο ισχύει και φέτος. Η Γιουνάιτεντ επιστρέφει στο γήπεδο όπου το 1968 πανηγύρισε το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, κόντρα στη Μπενφίκα.
Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά περιμένω ένα σπουδαίο ματς. Άλλωστε, είναι ένας αγώνας με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

Συγκρίνεται η ομάδα του 1999 με τη φετινή;

«Μου ζητούν συνέχεια να συγκρίνω τις δύο ομάδες. Αυτό δεν γίνεται γιατί οι γενιές προχωρούν. Διαφορετικοί ποδοσφαιριστές υπήρχαν τότε, διαφορετικοί υπάρχουν τώρα. Η τωρινή ομάδα κατέκτησε τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ και έχει φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα. Είναι διαφορετικά τα πράγματα. Τότε είχαμε καλή ψυχολογία, αλλά και τώρα το ηθικό των παικτών είναι αρκετά ψηλά. Βέβαια, καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος ψάχνει τη σύγκριση. Ανάμεσα σε πετυχημένες ομάδες, είναι απόλυτα λογικό».

Εσύ πως ένιωσες το 1999, όταν κατακτήσατε το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου;

«Με θυμάμαι μικρό, να ονειρεύομαι ότι κάποια στιγμή θα αγωνιστώ σε τελικό ευρωπαϊκού κυπέλλου. Δεν περίμενα ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρω. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Το συναίσθημα να είσαι ο καλύτερος της Ευρώπης, είναι απίστευτο. Μικρός, κοιτούσα τους φωτογράφους στους τελικούς και δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μια μέρα θα φωτογράφιζαν εμένα. Θυμάμαι, ότι εκείνη τη μέρα, κοιτούσα το γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα με τη Μπάγερν Μονάχου και δεν το πίστευα. Δεν είχα άλλη ευκαιρία από τότε και το θυμάμαι με μοναδικό τρόπο. Ήταν η σπουδαιότερη ποδοσφαιρική μου σεζόν, αφού κατακτήσαμε το τρεμπλ, πράγμα που είναι πολύ δύσκολο να το πετύχει κάποια ομάδα».