Ο Ρούνεϊ και ο 19ος τίτλος

Να δει τη Γιουνάιτεντ να περνά τη Λίβερπουλ σε τρόπαια, να αποκλείσει από το Κύπελλο τη Μάντσεστερ Σίτι και να τελειώσει τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θέλει μεταξύ άλλων ο Γουέιν Ρούνεϊ όπως τονίζει σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.



Ο Ρούνεϊ και ο 19ος τίτλος

Αναλυτικά η συνέντευξη του επιθετικού των «κόκκινων διαβόλων»:

Πιστεύεις ότι η πρόσφατη νίκη κόντρα στην Άρσεναλ για το Κύπελλο, σας έδωσε ένα ψυχολογικό προβάδισμα για τη μάχη του τίτλου;

Ναι, έτσι πιστεύω. Είχαμε μία δύσκολη εβδομάδα μετά τις ήττες από Τσέλσι και Λίβερπουλ και ξέραμε ότι η νίκη με την Άρσεναλ θα μπορούσε να αποδειχτεί ευεργετική. Οι αγώνες σε αυτό το σημείο της περιόδου είναι όλοι φανταστικοί. Είμαι ενθουσιασμένος με την κλήρωση του ημιτελικού του Κυπέλλου που θα αντιμετωπίσουμε τη Σίτι στο Γουέμπλεϊ. Θέλω πάρα πολύ να κατακτήσουμε τη διοργάνωση, μιας και έχω χάσει σε δύο τελικούς. Νομίζω πως έχουμε μία καλή ευκαιρία για μια πετυχημένη σεζόν φέτος.

Αυτή τη σεζόν τα εντός έδρας αποτελέσματα είναι πολύ καλά και το «Ολντ Τράφορντ» μοιάζει με φρούριο…

Ναι η φόρμα μας εκεί είναι πολύ καλή. Πάντα οι οπαδοί περιμένουν να κερδίσουμε στο γήπεδό μας και εμείς πιστεύουμε ότι εκεί μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Έχω αγωνιστεί εκεί ως αντίπαλος και έχω νιώσει από πρώτο χέρι τον τρόμο όταν εισέρχεσαι και ξέρεις ότι λογικά δεν θα πάρεις ούτε βαθμό. Έχουμε αυτό το ψυχολογικό πλεονέκτημα πριν καν αρχίσει ο αγώνας, όμως και εμείς από την πλευρά μας νιώθουμε ανίκητοι.

Πως βλέπεις τον Χαβιέ Ερνάντες στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα;

Τα κατέρριψε όλα στο διάβα του. Είναι ένα υπέροχο παιδί που γελάει συνέχεια και στο γήπεδο είναι απλά εξαιρετικός. Είναι ολοφάνερο ότι είναι γεννημένος γκολτζής, αλλά αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι το πόσο καλός είναι στον αέρα. Περνάει ατέλειωτο χρόνο σε εξάσκηση μετά την προπόνηση.

Με την επιστροφή του Αντόνιο Βαλέντσια θα έχετε πάλι κάποιον που θα μπορεί να προωθήσει το παιχνίδι από πλάγια…

Πιθανότατα να ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στην ομάδα με την επιστροφή του. Μοιάζει να μην έλειψε καθόλου. Είναι υπέροχο να έχει το Νάνι στο ένα άκρο και τον Βαλέντσια στο άλλο γιατί προσφέρει ο καθένας διαφορετικά πράγματα. Ο Νάνι έχει δημιουργήσει αμέτρητα γκολ, όμως το παιχνίδι του είναι κυρίως με ντρίμπλες και σουτ, ενώ ο Αντόνιο κοιτά περισσότερο να παίζει στη γραμμή και να σπάει την μπάλα στην περιοχή. Αποτελούν έναν πολύ καλό συνδυασμός οι δυο τους.

Όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο της σεζόν νιώθεις καθόλου άγχος ή ανυπομονείς για τις προκλήσεις;

Κοιτάς ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι σε αυτή τη φάση και κοιτάς να το απολαύσεις. Ειδικά όταν κρίνονται τρόπαια. Είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό για τον κόσμο, αλλά το ίδιο και για τους παίκτες όταν ξέρουμε ότι σε λίγες εβδομάδες κρίνονται όλα.

Ο στόχος τους 19ου είναι κάτι περισσότερο σημαντικό στο μυαλό των οπαδών από όσο σε αυτό των παικτών;

Όχι, είναι κάτι που σκέφτομαι πολύ. Είμαι από το Λίβερπουλ και μεγάλωσα σαν φίλαθλος της Έβερτον. Οπότε είναι λογικό ένας τίτλος με τον οποίο θα αφήναμε πίσω τη Λίβερπουλ να σημαίνει πάρα πολλά και για εμάς τους παίκτες και όχι μόνο για τους οπαδούς. Γνωρίζω ότι όλοι οι οπαδοί της Έβερτον θέλουν να τα καταφέρουμε.