Έχασε έδαφος η Σίτι!

Τη δεύτερη σερί απώλεια βαθμών, που ουσιαστικά τις περιορίζει σημαντικά τις πιθανότητες για την πρώτη θέση, γνώρισε η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» ήρθαν ισόπαλοι 1-1 μπροστά στο κοινό τους με τη Φούλαμ και έχασαν σημαντικό έδαφος στην κούρσα της κορυφής. Ο Μπαλοτέλι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, όμως ο Νταφ διαμόρφωσε στο 48’ το τελικό αποτέλεσμα.



Έχασε έδαφος η Σίτι!

Με το «Χ», οι γηπεδούχοι κινδυνεύουν να πέσουν στην 4η θέση, ενώ υπολείπονται της πρωτοπόρου Γιουνάιτεντ (έχει ένα ματς λιγότερο) 10 βαθμούς.

Το ματς:

Είναι από τις αναμετρήσεις που κρίνονται στο πρώτο γκολ. Εκείνος δηλαδή που θα καταφέρει να σκοράρει, θα έχει το πρώτο λόγο να πάρει τη νίκη. Πολύ απλά διότι το παιχνίδι δεν προσφερόταν για κάτι περισσότερο.

Σε γενικές γραμμές το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο. Δεν είχε πολλές φάσεις απέναντι στις δύο εστίες και από νωρίς η Φούλαμ αναγκάστηκε να ανοιχτεί. Το γκολ του Μάριο Μπαλοτέλι στο 26’ έδωσε το προβάδισμα στη Σίτι και κάπου εκεί οι παίκτες χαλάρωσαν.

Απαλλαγμένοι από το άγχος, οι ποδοσφαιριστές του Ρομπέρτο Μαντσίνι εκμεταλλεύτηκαν το… σοκ των αντιπάλων και είχαν στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου τον έλεγχο της αναμέτρησης. Από τη μεριά τους, οι «κότατζερς» επιχείρησαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους, όμως στις λίγες καλές στιγμές που δημιούργησαν τα έκαναν… θάλασσα στην τελική προσπάθεια. Με την συμπλήρωση των 45’ τίποτα δεν άλλαξε και οι «πολίτες» πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0.

Ό,τι συνέβη στο πρώτο 45λεπτο… ακριβώς το αντίθετο έγινε στο δεύτερο. Η Φούλαμ ξεκίνησε από το μηδέν στην αναμέτρηση και με ηρεμία κατάφερε να φτάσει στη γρήγορη ισοφάριση. Μόλις στο 48’ ο Ντάμιεν Νταφ απάντησε για τους φιλοξενούμενους, παγώνοντας το «Σίτι οφ Μάντσεστερ».

Ήταν η στιγμή, που οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς και πίεσαν για να πάρουν ξανά το κεφάλι στο σκορ. Οι προσπάθειες, όμως, τον Μπαλοτέλι και Τέβες, μπορεί να ανάγκασαν τη Φούλαμ να εστιάσει στα αμυντικά της καθήκοντα, δεν απέδωσαν κάτι καλό για την ομάδα τους.

Κατά διαστήματα, ο Νταφ επιχειρούσε να σπρώξει την ομάδα του στην κόντρα, αλλά οι προσπάθειές του ανακόπτονταν την τελευταία στιγμή από τους αντίπαλους αμυντικούς. Το πρέσινγκ της Σίτι συνεχίστηκε, όμως όσο τα λεπτά περνούσαν το καθαρό μυαλό… πήγαινε περίπατο. Ορισμένες επιπόλαιες προσπάθειες δεν ήταν δυνατόν να απειλήσουν την εστία των «κότατζερς» και έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κολάροφ (77’ Μίλνερ), Μόατενγκ, Λέσκοτ, Κ. Τουρέ, Μπάρι, Γ. Τουρέ, Τζέκο (60’ Βιεϊρά), Τέβες, Μπαλοτέλι.

Φούλαμ (Μαρκ Χιουζ): Σβάρτσερ, Σαλσίδο, Χάνγκελαντ, Μπερντ, Χιουζ, Μέρφι, Ετούχου, Ντέμπσεϊ, Τζόνσον (79’ Γκούντγιονσεν), Ντεμπελέ.