Το κορυφαίο brand name στο Νησί, εδρεύει σε λιμάνι

Ουδείς δύναται να αρνηθεί, ότι τις δύο τελευταίες δεκαετίες, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Τσέλσι, είναι οι ομάδες που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Premier. Όταν όμως η κουβέντα αφορά σε « ειδικό βάρος», «εκτόπισμα» ή «εύρος» που φέρει η φανέλα ενός κλαμπ, το πρωταρχικό στοιχείο που επιβάλλεται να λαμβάνεται υπόψιν, είναι το παρελθόν.



Το κορυφαίο brand name στο Νησί, εδρεύει σε λιμάνι

Κείμενο του αναγνώστη Αλέξανδρου Μαρίνου

(Διαβάστε επίσης εδώάλλες απόψεις από τους αναγνώστες τουEngland365.gr)


Η διαδρομή, δηλαδή, τού συλλόγου μέσα στα χρόνια, τα τρόπαια, ποδοσφαιριστές που με βάση την πορεία τους ταυτίστηκαν με το «σήμα» τής ομάδας και αναφέρονται πλέον ως θρύλοι και άλλα πολλά. Όπως βεβαίως η συμμετοχή του κλαμπ σε «αγώνες που έγραψαν ανεξίτηλα και πρόσθεσαν άπαξ και δια παντός την σελίδα τους, στην βίβλο τής ιστορίας τού ποδοσφαίρου». Σύμφωνα λοιπόν με όλ’ αυτά, κορυφαία φανέλα στο Νησί, παραμένει η Λίβερπουλ. Κι ας έχει να γευτεί πρωτάθλημα, περισσότερο από μία εικοσαετία. Κι ας στερήθηκε κάποια φεγγάρια ή, ακόμη και σήμερα, εμβληματικών ποδοσφαιριστών, με κλάση και προσωπικότητα.

Ως γνωστόν, δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον. Πόσω μάλλον στο ποδόσφαιρο. Αν στα επόμενα επτά με οκτώ χρόνια ας πούμε, η Λίβερπουλ εξακολουθεί να απέχει από τους τίτλους και παράλληλα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κατακτήσει, τουλάχιστον τέσσερα πρωταθλήματα και ένα με δύο Champions League, ε τότε, ναι, η ομάδα του Μάντσεστερ θα αποκτήσει το δικαίωμα να θεωρείται, χωρίς σκιές αμφιβολιών, το ισχυρότερο brand name στο Νησί.

Συνηθίζω να υποστηρίζω ότι δεν είμαι με ομάδες, αλλά με παίκτες και πάνω απ’ όλα με το καλό ποδοσφαιρικό θέαμα. Πριν από 11 χρόνια, έτυχε να βρεθώ στην Αγγλία και στο γήπεδο τής ομάδας που συμπαθώ, το Ολντ Τράφορντ. Καίτοι υπήρξε αξέχαστη εμπειρία, ομολογώ, ότι ένα από τα πράγματα που θέλω να βιώσω πριν κλείσω τα μάτια, είναι να βρεθώ σε αναμέτρηση των ρεντς στο Άνφιλντ. Να μεταλάβω τις εικόνες, να κοινωνήσω τις μυρωδιές αυτού του γηπέδου και να αισθανθώ την ανατριχίλα που αναδύει ο παλμός των φίλων τής ομάδας. Υπάρχουν σε όλους μας συναισθήματα, που συχνά αγνοούμε την ύπαρξή τους. Είναι αλήθεια ότι μερικά εξ αυτών, μόνο με έναν τρόπο μπορούν να μας συστηθούν. Μέσω τής αγιοσύνης τού ποδοσφαίρου.


(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)