El-Nino: Η ιστορία απο την αρχή...

Οπαδοί της Premier League, και αναγνώστες του england365.gr, ονομάζομαι Κωνσταντάκος Πιέρρος. Όντας φανατικός οπαδός της Liverpool τα τελευταία χρόνια, και μεγάλος fan του Fernando Torres, όπως και εκατομμύρια άλλα άτομα, θέλω, οχι απλά να εκφράσω την άποψη μου για την φυγή του El Nino απο το Merseyside, αλλά και να δηλώσω συναισθήματα, που κατά την άποψη μου, έχουν καταλάβει τις καρδιές πολλών φίλων των Reds.



El-Nino: Η ιστορία απο την αρχή...

(Διαβάστε επίσης εδώάλλες απόψεις από τους αναγνώστες του England365.gr )


Όντας ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς σε ολόκληρο το κόσμο, λογικά, δεν καταδέχεται να αγωνίζεται στο Europa League, καθώς και να βλέπει την ομάδα του να χαροπαλεύει για την έξοδο στην Ευρώπη. Θέλει το κάτι παραπάνω. "Το επόμενο βήμα στην καριέρα μου" όπως και ο ίδιος είπε. Κάτι που κατά την άποψη του, διαθέτει η Chelsea.

Ιούλιος του 2007, και σε ηλικία 22 ετών, ο Ισπανός άσσος, το αστέρι της Ατλέτικο Μαδρίτης, υπογράφει 6ετές συμβόλαιο με την ομάδα του Merseyside. Ποιος να το πίστευε! Ο μικρός El-Nino σε μια ομάδα του βεληνεκούς της Λίβερπουλ. Οδηγεί την Λίβερπουλ σε μια καταπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα, και σε μία ικανοποιητική εμφάνιση στην Ευρώπη. Σκοράροντας 33 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ο Fernando βγαίνει καλύτερος παίκτης της χρονιάς στο Anfield, και MVP σε δεκάδες παιχνίδια.

Βρισκόμενος στο ζενίθ της καριέρας του, δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να πληγώνει τα δίχτυα των αντιπάλων του, αμέτρητες φορές τα επόμενα χρόνια. Μόλις το περασμένο καλοκαίρι, φήμες ήθελαν τον Torres στην Chelsea, ακόμα και στην Barcelona.

Ο μεγιστάνας των Blues, Roman Abramovic, είχε δείξει αμέτρητες φορές το ενδιαφέρον του για τον Τόρρες, με αποτέλεσμα να ταξιδέψει και μέχρι την Ν. Αφρική για να τον κλείσει, όταν αγωνιζόταν με την εθνική του ομάδα στο Μουντιάλ. Όλα φήμες.Όλα διαψεύστηκαν. Μόνος του ο Τόρρες με δηλώσεις, απέρριψε το γεγονός να φύγει απο την Λίβερπουλ, εκφράζοντας την πίστη του στην ομάδα του Merseyside. "Θα μείνω στην Λίβερπουλ. Αγαπώ την ομάδα και τους οπαδούς, και συνεχίζουμε μαζί για την διεκδίκηση τίτλων", ήταν τα τότε καθησυχαστικά λόγια του El-Nino, που ηρεμούσαν κάθε οπαδό της ομάδας.

Λόγια καθησυχαστικά ή λόγια ψεύτικα;
Μάλλον το δεύτερο. 27 Ιανουαρίου 2011, και σκάει η βόμβα της πρώτης επίσημης πρότασης του Roman Abramovic για την απόκτηση του Ισπανού άσσου. 40 εκ. ευρώ, η πρόταση του Ρώσου μεγιστάνα, και ένα αναμενόμενο "όχι" απο πλευράς Liverpool. Οι Reds δεν διαπραγματεύονται σε καμία περίπτωση την μετακίνηση του Fernando στην Chelsea, διευκρινίζοντας οτι ο παίκτης δεν είναι προς πώληση, και γεμίζοντας δάκρυα χαράς τα μάτια των οπαδών της Liverpool.

Ενώ όμως ο Τόρρες είχε αποφασίσει για το μέλλον του, όπως πριν λίγο πληροφορηθήκαμε, ζητά από την διοίκηση των Reds, να εξετάσει τυχόν πρόταση των Blues. Σαν βόμβα σκάει η γραπτή αίτηση του Torres στα αυτιά των οπαδών, ακόμα και στα γραφεία της διοίκησης. Οι διοικούντες στο Merseyside, ανακοινώνουν την αίτηση του Ισπανού, δηλώνοντας πως δεν περίμεναν σε καμία περίπτωση τέτοια στάση από τον παίκτη, καθώς είχε συμβόλαιο μέχρι το 2013, και περίμεναν να το τιμήσει. H Liverpool απορρίπτει καθέτως την γραπτή αίτηση του Ισπανού για αποχώρηση.

Καμία εξέλιξη για την επόμενη μέρα, και στις 29 Ιανουαρίου, σκάει η δεύτερη βόμβα. "Ένα βήμα από την Τσέλσι ο Τορες", βούιξαν τα αθλητικά sites και οι εφημερίδες. Ο Abramovic επιστρέφει με νέα καυτή πρόταση που αγγίζει τα 58 εκ. ευρώ, και ξεπερνά την ρήτρα του παίκτη, η οποία κυμαινόταν στα 50 εκατομμύρια.

Καμία αντίδραση. Ο Τόρρες απλά πάει στην Τσέλσι. Χωρίς να έχει η Liverpool κανένα δικαίωμα αντίστασης. Οι οπαδοί των Reds απλά δεν πιστεύουν τι ακριβώς συμβαίνει. Ενώ να γίνεται χαμός από την φημολογία, τα ΜΜΕ ήθελαν τον Τόρρες να ταξιδεύει αεροπορικώς στο Λονδίνο, για τους διακανονισμούς.

"Challenge Accepted" όπως λένε και μερικοί. 31 Ιανουαρίου 2011, καιη Λίβερπουλ αποδέχεται την πρόταση και παραχωρεί τον Τόρρες στην Τσέλσι, για το ποσό των 50 εκατομμυρίων λιρών.

Χαμόγελα στο Λονδίνο, και "φωτιές" στο Merseyside! Οπαδοί των Merseysiders βγαίνουν στους δρόμους για να δείξουν την οργή τους, καίγοντας φανέλες με το όνομα του Torres. Δράση-Αντίδραση όπως λένε και οι νόμοι της Φυσικής. Πρίν μια βδομάδα ακριβώς να ακούγεται στο Anfield, "His armband proved he was a red, Torres Torres", και τώρα εκατομμύρια φανέλες έχουν γίνει στάχτη στα σοκάκια του Liverpool.

Καταγράφει τον τραγικόεπίλογο, λοιπόν, ο Τόρρες στο Anfield, έχοντας να θυμάται μόνο καλά πράγματα. Όχι σπουδαία, αλλά καλά...

Το ερώτημα είναι το εξής, -xωρίς να θέλω να σας κουράσω, γιατί θα αναρωτιέστε ποιος άσχετος γράφει αυτές τις κοτσάνες-, είναι ο Τόρρες προδότης; Ναι ή Οχί;

Η απάντηση είναι Οχι! Πρέπει όλοι μας να σκεφτούμε το ότι ο Τόρρες έφυγε από την ομάδα της γειτονιάς του, αυτήν που τον ανέδειξε. Σε αυτήν που έβαλε τα πρώτα του γκολ. Την Ατλέτικο Μαδρίτης.Την άφησε για την Λίβερπουλ. Σε πολλούς, αυτό φάνηκε σαν να αγαπάει περισσότερο την Λίβερπουλ. Οχι.Η ομάδα του, ήταν, είναι, και θα είναι, η Ατλέτικο.Είναι κάτι, σαν να χάνει η Λίβερπουλ τον Τζέραρντ.Η αγάπη που συνδέει τον Τόρρεςμε την Λίβερπουλ όμως είναι τεράστια. Κάτι που ο Τόρρες δεν θέλει να παραδεχτεί. Η διαφορά δηλαδή μεταξύ Λίβερπουλ και Ατλέτικο είναι ότι στην πρώτη υπάρχει αγάπη, ενώ στην δεύτερη, πίστη.

Ίσως ο Τόρρες τώρα πια για μερικούς fans της Λίβερπουλ να είναι εχθρός. Ίσως να τον μισούν όσο τίποτε άλλο. Ίσως να σκέφτονται ότι τους πρόδωσε με τον χειρότερο τρόπο.

Ένα πρέπει να πιστεύουμε. Ο Τόρρες ήταν, είναι, και θα είναι, ένας από του σπουδαιότερους σέντερ φορ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Χαιρόταν πραγματικά το κάθε γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Έστω και το πιο απλό. Ας του ευχηθούμε λοιπόν να το χαρεί το ίδιο και ακόμα περισσότερο, και με τη φανέλα της Τσέλσι.

Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας, και τον χρόνο που αφιερώσατε για να διαβάσετε το αφιέρωμα.


Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr