Τότεναμ στους… ομίλους, θαύμα θέλει η Τσέλσι!

Η Τότεναμ νίκησε 1-0 την Νιούκαστλ και σε συνδυασμό με την απώλεια βαθμών της Τσέλσι (1-1 με Χάντερσφιλντ) ανέβηκε στην 3η θέση και εξασφάλισε την παρουσία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Σε μπελάδες οι «μπλε», δύσκολο πλέον το πλασάρισμα στην 4αδα! Εξασφάλισε παραμονή η Χάντερσφιλντ. Βαριά ήττα για Άρσεναλ.  



Τότεναμ στους… ομίλους, θαύμα θέλει η Τσέλσι!

Τα «σπιρούνια», λοιπόν, έκαναν το χρέος τους και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν από τις «καρακάξες», κατάφεραν να νικήσουν με σκορ 1-0 χάρη στο γκολ του Χάρι Κέιν στο 50', αλλά και να εκμεταλλευτούν το… δώρο της Τσέλσι και να εξασφαλίσουν - με την άνοδο στην 3η θέση- το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από τη μεριά τους, οι ποδοσφαιριστές του Κόντε… πάγωσαν ακόμη μία φορά την έδρα τους, αφού δεν μπόρεσαν να λυγίσουν τη Χάντερσφιλντ. Μάλιστα στο 50' έμειναν πίσω στο σκορ από τον Ντεπότρ και το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν στο τελικό 1-1 με τον Αλόνσο στο 62'. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, βρίσκονται στο -2 από την 4η Λίβερπουλ, η οποία την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Μπράιτον. Δύσκολα λοιπόν τα πράματα για τους «μπλε»! Να σημειωθεί ότι με το βαθμό αυτό η Χάντερσφιλντ έμεινε και μαθηματικά στην κατηγορία.

Στα άλλα ματς, η αποβολή του Μαυροπάνου στο 15' επηρέασε σημαντικά την Άρσεναλ, η οποία παραδόθηκε στις ορέξεις της Λέστερ, γνωρίζοντας την εκτός έδρας ήττα με σκορ 3-1 στο προτελευταίο ματς με τον Βενγκέρ στον πάγκο της. Ο Ιεανάτσο στο 14' άνοιξε το σκορ για τις «αλεπούδες», με τον Ομπαμεγιάνγκ να ισοφαρίζει προσωρινά στο 53'. Οι γηπεδούχοι, όμως, εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και με το πέναλτι του Βάρντι και το γκολ του Μάχρεζ στο 90' πανηγύρισαν μία σημαντική νίκη γοήτρου.

Όσον αφορά την αναμέτρηση του «Etihad», η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε εύκολα με σκορ 3-1 την Μπράιτον και έσπασε το ρεκόρ των γκολ σε μία περίοδο της Πρέμιερ Λιγκ, φτάνοντας τα 105. Ντανίλο (16'), Μπερνάρντο Σίλβα (34') και Φερναντίνιο (72') οι σκόρερ για τους πολίτες, ισοφάρισαν προσωρινά οι φιλοξενούμενοι με τον Ουγιόα (20').