Μοράτα και... Μέσι την πέρασαν στον τελικό! (Video)

Η Τσέλσι θα είναι αντίπαλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας, με τους παίκτες του Αντόνιο Κόντε να κάνουν ένα πολύ καλύτερο δεύτερο ημίχρονο και εν τέλει να παίρνουν άνετη πρόκριση με σκορ 2-0. Σκόρερς ο Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος διασφάλισε τη νίκη, αλλά και ο Ολιβιέ Ζιρού, που νωρίτερα είχε ντυθεί... Λιονέλ Μέσι και είχε δείξει τον σωστό δρόμο.



Μοράτα και... Μέσι την πέρασαν στον τελικό! (Video)

Πρώτο ημίχρονο που ξεκίνησε με καλά σημάδια αυτό στο «Γουέμπλεϊ», με την Σαουθάμπτον να χάνει μια καλή στιγμή και την Τσέλσι να βλέπει την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, αλλά σύντομα ο ρυθμός έπεσε πάρα πολύ και λίγοι θα θυμούνται την εξέλιξη του αγώνα μέχρι το ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά μιας και οι δύο πλευρές έμοιαζαν πλέον ορεξάτες για δημιουργία και σε αυτό σίγουρα συνετέλεσε το γρήγορο γκολ του Ζιρού. Ή για την ακρίβεια, η γκολάρα του Ζιρού. Ο Εντέν Αζάρ κατέβασε εντυπωσιακά την μπάλα με υπερέκταση του ποδιού του για να την στρώσει τον Γάλλο φορ, ο οποίος έκανε δυο «κροκέτες», άδειασε όλη την άμυνα αλλά και τον τερματοφύλακα και τελείωσε την φάση με το δεξί για το 1-0.

Στην συνέχεια ήταν η Σαουθάμπτον αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά στην μία περίπτωση ο Σέιν Λονγκ τελείωσε εντελώς λάθος την φάση, ενώ στην άλλη ο Βίλι Καμπαγιέρο ήταν έτοιμος για να υπερασπιστεί την εστία του. Αφού δεν το έβαλαν οι τυπικά φιλοξενούμενοι, το έκαναν οι Λονδρέζοι, με τον Μοράτα να νικάει τον ΜακΚάρθι με το κεφάλι στο 81’ για το 2-0 και για να βάλει για... ύπνο το ματς.

Η κατάσταση θα ήταν διαφορετική στα τελευταία λεπτά εάν στο 84’ οι «Άγιοι» στεκόντουσαν λίγο πιο τυχεροί και δεν ισοφάριζαν στα... δοκάρια σε προσπάθεια του Τσάρλι Όστιν, με τον Μοράτα να βλέπει την μπάλα να απομακρύνεται προ της γραμμής στην συνέχεια στερώντας του το δεύτερο προσωπικό γκολ και το 3-0.

Η ημερομηνία του τελικού δεν έχει οριστεί ακόμη.

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι: Καμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Ρούτιγκερ, Μόουζες, Καντέ, Σεσκ (76’ Πέδρο), Έμερσον, Γουίλιαν (64’ Μπακαγιόκο), Ζιρού (80’ Μοράτα), Αζάρ

Σαουθάμπτον: ΜακΚάρθι, Σέντρικ, Χουντ, Γιοσίντα, Μπεντναρέκ (78’ Γκαμπιαντίνι), Μπέρτραντ, Ρομέου, Χόιμπγιεργκ (63’ Τάντιτς), Λεμινά, Όστιν, Λονγκ (63’ Ρέντμοντ)

Γιώργος Σιάφας