Επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ η Γουλβς! (Video)

Την πρώτη ομάδα που ανέβηκε στην Πρέμιερ Λιγκ μάθαμε το βράδυ του Σαββάτου, με την Μπρέντφορντ να ισοφαρίζει στο φινάλε την Φούλαμ στο μεταξύ τους ντέρμπι Λονδίνου και να στέλνει την Γουλβς στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας και του κόσμου, λίγες ημέρες πριν οι «λύκοι» σφραγίσουν και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος!



Επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ η Γουλβς! (Video)

Πίσω στα... σαλόνια μετά την σεζόν 2011-12 όταν και υποβιβάστηκε για την Γουλβς, η οποία πανηγύρισε μια πανάξια άνοδο μετά από ένα σύντομο πέρασμα ακόμη και στην League One (2013-14) και συνολικά πέντε αγωνιστικές περιόδους στην δεύτερη κατηγορία.

Για να συμβεί αυτό οι παίκτες του Νούνο Εσπίριτο Σάντο δεν χρειάστηκε καν να αγωνιστούν (σ.σ παίζουν Κυριακή με την Μπέρμιγχαμ σε ένα παιχνίδι που προφανώς θα έχει ιδιαίτερο κλίμα) μιας και η Μπρέντφορντ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις την Φούλαμ με τον Νιλ Μοπέ (1-1) και δεν της επέτρεψε να πάρει ακόμη μία νίκη. Ήταν μόλις το τρίτο γκολ στα τελευταία εννέα εντός έδρας παιχνίδια για τους «κότατζερς», που δέχθηκαν τα άλλα δύο σε μία αναμέτρηση.

Η ισοπαλία στο λονδρέζικο ντέρμπι δεν ήταν ευεργετική μόνο για την Γουλβς, αλλά και για την Κάρντιφ, που νωρίτερα είχε κάνει το καθήκον της και είχε κερδίσει τη Νόριτς με σκορ 2-0 και πέρασε ξανά στην δεύτερη θέση έχοντας και ματς λιγότερο στην... ουρά για το άλλο εισιτήριο που δίνει απευθείας άνοδο.

Η στιγμή που τελειώνει το Φούλαμ - Μπρέντφορντ και οι ποδοσφαιριστές της Γουλβς ξεσπούν σε πανηγυρισμούς

Τρίτη, λοιπόν, ξανά η Φούλαμ, η οποία βλέπει την Άστον Βίλα να έχει μειώσει στο τρίποντο μετά την δική της νίκη επί της Λιντς την Παρασκευή. Πιο κάτω στον πίνακα, η Μίντλεσμπρο και η Μίλγουολ κλείνουν την εξάδα, με την Ντέρμπι να υποχωρεί έπειτα από ήττα-σοκ στην έδρα της Μπέρτον. Όσο κακά και να είναι τα «κριάρια» το τελευταίο διάστημα, επέτρεψαν στην μέχρι πρότινος τελευταία της βαθμολογίας να ξεπεράσει την Σάντερλαντ και να κάνει βήμα παραμονής, με τις «μαυρόγατες» από την πλευρά τους να ανατρέπουν το εις βάρος τους 1-0 κόντρα στην Ρέντινγκ αλλά εν τέλει να ισοφαρίζονται σε 2-2 σε μία από τις σημαντικότερες μάχες για την παραμονή. Έχουν Γουλβς και Φούλαμ μπροστά τους οι παίκτες του Κρις Κόλμαν, που λογικά ετοιμάζονται να βιώσουν δεύτερο σερί υποβιβασμό μετά την περσινή τους πτώση από την Πρέμιερ Λιγκ.

Επιστρέφοντας στο πάνω μισό του πίνακα, η Πρέστον πέρασε με σκορ 2-1 από την έδρα της ΚΠΡ και συνέχισε να κρατάει ζωντανό το όνειρο των πλέι οφ, με την απόσταση από την Μίλγουολ να είναι στους τρεις βαθμούς. Γκέλα για τα «λιοντάρια», που στην μονομαχία με την περσινή πρωταθλήτρια της League One (σ.σ ανέβηκαν μαζί), Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, έμεινε στο ισόπαλο 1-1.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως εκτός της Μπέρμιγχαμ που όπως προαναφέρθηκε παίζει με Γουλβς και της Μπέρτον που κέρδισε, όλες οι άλλες της ουράς προσέθεσαν ακριβώς έναν βαθμό στην συγκομιδή τους για να μείνουν τα πράγματα ως είχαν (σ.σ πλην της πτώσης της Σάντερλαντ).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μίλγουολ 1-1

Μπάρνσλεϊ – Μπόλτον 2-2

Μπέρτον – Ντέρμπι 3-1

Χαλ – Σέφιλντ Γουένσντεϊ 0-1

Μίντλεσπρο – Μπρίστολ Σίτι 2-1

Νόριτς – Κάρντιφ 0-2

Νότιγχαμ Φόρεστ – Ίπσουιτς 2-1

ΚΠΡ – Πρέστον 1-2

Ρέντινγκ – Σάντερλαντ 2-2

Φούλαμ – Μπρέντφορντ 1-1

Γιώργος Σιάφας