Δεν άφησε... τίποτα όρθιο κόντρα στην Μπόρνμουθ η Λίβερπουλ!

Ένα υπέροχο απόγευμα στο «Άνφιλντ» έζησαν όσοι παρακολούθησαν την άνετη νίκη της Λίβερπουλ επί της Μπόρνμουθ, με τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ να σημειώνουν ατομικά ρεκόρ, να συνεχίζουν την πολύ καλή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα σε μια ιστορική εβδομάδα, και με το τελικό 3-0 να φτάνουν τα 300 γκολ υπό τις οδηγίες του Γερμανού τεχνικού! Όλα αυτά, σε μια μέρα που τιμήθηκε η μνήμη των 96 αδικοχαμένων ψυχών στην τραγωδία του «Χίλσμπορο».



Δεν άφησε... τίποτα όρθιο κόντρα στην Μπόρνμουθ η Λίβερπουλ!

Φάνηκε από την αρχή πως το ματς δεν μπορεί να στραβώσει γι’ αυτήν την ομάδα....

Έχοντας αποκτήσει μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία, η Λίβερπουλ καθάρισε εύκολα την αναμέτρηση απέναντι στα «κεράσια», με τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Ρομπέρτο Φιρμίνο να σκοράρουν από μία φορά έκαστος στο δεύτερο μέρος για να αποβάλουν κάθε άγχος, βάζοντας με τα γκολ το όνομά τους δίπλα στον άλλον της τριάδας, Σαντιό Μανέ, που είχε κάνει το 1-0 από το πρώτο μέρος.

Σκόρερ μόλις στο 7ο λεπτό ο Σενεγαλέζος, ο οποίος ξεπέρασε τον συμπατριώτη του Ντεμπά Μπα για να περάσει στην κορυφή της σχετικής λίστας με τα περισσότερα τέρματα (44) στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Από την πλευρά του ο «Βασιλιάς Μο» συνέχισε τον χαβά του σε μια ακόμη εμφάνιση πολλών ρεκόρ και επιτευγμάτων για το 2-0 στο 69’, ενώ το σκοράρισμα ολοκλήρωσε ο Φιρμίνο, που κι αυτός με την σειρά του έγινε ο πρώτος Βραζιλιάνος που φτάνει τα 15 γκολ σε μια σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, αφήνοντας πίσω του τον Ρομπίνιο που είχε 14 με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι το 2008-09.

Παρεμπιπτόντως, ο Σαλάχ έγινε ο πρώτος παίκτης της Πρέμιερ μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος σκοράρει 40+ τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, βάζοντας πλώρη να ξεπεράσει τον Πορτογάλο σούπερ σταρ, που το 2007-08 είχε βρει το βάθος των αντίπαλων εστιών 42 φορές.

Γενικά ήταν ένα παιχνίδι που πήγε όπως το ήθελαν οι γηπεδούχοι, με τους Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ και Τζόρνταν Χέντερσον να κάνουν εξαιρετική δουλειά και να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος. Λίγα πράγματα από την πλευρά της Μπόρνμουθ, με την Λίβερπουλ να κυριαρχεί από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, κατεβάζοντας μόνον για λίγο την απόδοσή της κοντά στο τελευταίο τέταρτο του ματς.

Πριν την σέντρα του ματς, κόσμος και ποδοσφαιριστές χειροκρότησαν επι ένα λεπτο εις μνήμην των 96 θυμάτων του «Χίλσμπορο», μία ημέρα πριν την τραγωδία του 1989 (15 Απριλίου), με τις ψυχές τους να μπορούν να αναπαφθούν πλέον εν ειρήνη, μιας και εδώ και αρκετό καιρό αποδόθηκε δικαιοσύνη με την τιμωρία όσων ήταν πραγματικά υπεύθυνοι για την μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ: Κάριους, Αλεξάντρ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν (83' Κλάβαν), Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Σαλάχ, Φιρμίνο (90' Σολάνκε), Μανέ (77' Μίλνερ)

Μπόρνμουθ: Μπέγκοβιτς, Φράνσις, Κουκ, Ακέ, Ντάνιελς, Φρέιζερ, Κουκ (73' Σέρμαν), Γκόσλινγκ, Άιμπ (58' Μουσέ), Κινγκ, Ντεφό (70' Γουίλσον)

Γιώργος Σιάφας