Η κακή προϊστορία με τους Ισπανούς και ο θετικός οιωνός!

Η κληρωτίδα έφερε την Ατλέτικο Μαδρίτης στο δρόμο της Άρσεναλ, στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Οι δύο θεωρητικά πιο ισχυρές ομάδες εκ των τεσσάρων, θα τεθούν αντιμέτωπες με στόχο την πρόκριση στον τελικό της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.  



Η κακή προϊστορία με τους Ισπανούς και ο θετικός οιωνός!

Η προϊστορία δεν είναι με το μέρος των κανονιέρηδων, καθώς σε συνολικά 31 παιχνίδια που έχουν δώσει απέναντι σε ισπανικές ομάδες, μετρούν 10 νίκες (μόλις 2 επί ισπανικού εδάφους), 7 ισοπαλίες και 14 ήττες.

Οι Λονδρέζοι έχουν αναμετρηθεί με 9 διαφορετικές ομάδες από την Ισπανία, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να γίνεται η 10η, καθώς οι δύο σύλλογοι δεν έχουν ξανασυναντηθεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

ΣΗΜΑΔΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΕΛΙΚΟ

Αυτή θα είναι και η 25η φορά που η Αγγλία θα έχει εκπρόσωπο στα ημιτελικά της εν λόγω διοργάνωσης, συνυπολογίζοντας την, και ως «Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων» (1955-1971), αλλά και ως «Κύπελλο Ουέφα» (1972-2009).

Από τις 24 φόρες που βρέθηκε μια (ή και περισσότερες) αγγλική ομάδα στις τέσσερις κορυφαίες της διοργάνωσης, τις 21 κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό, ενώ τις 12 από αυτές έφτασαν μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άρσεναλ είναι η μοναδική εκ των τεσσάρων, που δεν μπορεί να βρεθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου μέσω του εγχώριου πρωταθλήματος της, δηλαδή την Πρέμιερ Λιγκ, κάτι που σημαίνει ότι η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ είναι μονόδρομος για την επιστροφή στα «αστέρια».

Μάνος Τσιριμονακης