Oh Danny Boy!

Αν και τα σημάδια έδειχναν ακόμη μία... Ρόμα, η ¶ρσεναλ κατάφερε να σκοράρει το εκτός έδρας γκολ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και επί της ουσίας να τελειώσει την πρόκριση στους «4» του Europa League νωρίτερα από το τελευταίο σφύριγμα, το οποίο θα προμηνυόταν καυτό αν δεν είχε έρθει το τέρμα του ζεστού Ντάνι Γουέλμπεκ πριν από αυτό του ¶αρον Ράμσεϊ στα... χασομέρια για το τελικό 2-2.



Oh Danny Boy!

Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ είδαν τον εφιάλτη της Μπαρτσελόνα στο Champions League να πάει να επαναληφθεί και στην Μόσχα, με τους γηπεδούχους να κάνουν ένα τρομερό τελευταίο δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο και να δίνουν συνέχεια και στο δεύτερο.

Με τους μέσους των «κανονιέρηδων» να τρώνε πολύ ξύλο από τους αντιπάλους τους, οι Λονδρέζοι ήταν κομμένοι στα δύο και θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια με σκορ που δεν θα βόλευε καθόλου για την συνέχεια. Δεν κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους, με τον Πετρ Τσεν να αποκρούει προσωρινά στο 39Ά και να δέχεται το γκολ στην επαναφορά από τον Φεντόρ Τσάλοφ σε μία από τις πάρα πολλές τελικές που είδε να καταλήγουν εντός και εκτός της εστίας του.

Το σοκ του πρώτου γκολ ήρθε να διαδεχθεί και αυτό του δεύτερου, καθώς μετά από μόλις πέντε λεπτά στο Β' μέρος ο Κίριλ Ναμπάμπκιν διαμόρφωσε το 2-0, για να βάλει.... φωτιά στο γήπεδο. Ο Τζακ Γουίλσιρ ήταν απαράδεκτος, αν και φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αριστερό αστράγαλο τον οποίο έπιασε πολλές φορές, για να έρθει η αλλαγή του στο 70Ά από τον Βενγκέρ και να περάσει στην θέση του τον Κάλουμ Τσέιμπερς.

Η μεγαλύτερη ασφάλεια στα μετόπισθεν έδωσε το έναυσμα και στην επίθεση να φτιάξει κι άλλες ευκαιρίες πέραν το γκολ οφσάιντ του Μοχάμεντ Ελνένι, με τον Λοράν Κοσιελνί να χάνει μεγάλη ευκαιρία σε προώθησή του, για να έρθει πέντε λεπτά αργότερα ο Γουέλμπεκ και να κάνει το 2-1. Δευτερόλεπτα πιο πριν είχε προηγηθεί ακόμη μία τεράστια χαμένη ευκαιρία για την ΤΣΣΚΑ, με τον Πετρ Τσεχ να αποκρούει με εντυπωσιακή επέμβαση.

Το γκολ του Γουέλμπεκ έκοψε τα πόδια των Ρώσων, για να διαμορφωθεί το τελικό 2-2 με τον Ράμσεϊ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με ωραία λόμπα σε τετ-α-τετ με τον Ακινφέεφ.

Μαζί με την ¶ρσεναλ, που είχε για παρακαταθήκη τη νίκη με σκορ 4-1 από το πρώτο ματς, προκρίθηκαν στα ημιτελικά και οι Ατλέτικο Μαδρίτης, Σάλτσμπουργκ και Μαρσέιγ.

Οι συνθέσεις:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεφ, Α. Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Ναμπάμπκιν, Κουτσάεφ, Μπίστροβιτς (72' Νάτσο), Τζαγκόεφ (38' Βιτίνιο), Γκολόβιν, Τσάλοφ (79' Μιλάνοφ), Μουσά

¶ρσεναλ: Τσεχ, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ελνένι, Γουίλσιρ (69' Τσέιμπερς), Ράμσεϊ, Εζίλ, Γουέλμπεκ, Λακαζέτ (77' Ιγουόμπι)

Γιώργος Σιάφας