Φαν Ντάικ: «Νίκη κι όχι υπεράσπιση του σκορ»

Την... παγίδα που μπορεί να φτιάξει στη Λίβερπουλ το υπέρ της 3-0 από τον πρώτο προημιτελικό με τη Μάντσεστερ Σίτι, πρέπει ν' αποφύγουν οι «κόκκινοι», σύμφωνα με τον Βέρζιλ Φαν Ντάικ. «Να παίξουμε για τη νίκη κι όχι απλά τόσο ώστε να κρατήσουμε το αβαντάζ» είπε ο Ολλανδός αμυντικός.  



Φαν Ντάικ: «Νίκη κι όχι υπεράσπιση του σκορ»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στόπερ της Λίβερπουλ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του επαναληπτικού της Τρίτης στο «Etihad»:

«Το γεγονός πως έχουμε προβάδισμα τριών τερμάτων δημιουργεί μια περίεργη κατάσταση. Νομίζω, όμως, ότι πρέπει να παίξουμε για τη νίκη κι όχι για να υπερασπιστούμε με άμυνα το σκορ που πήραμε στο πρώτο ματς. Είμαστε ικανοί να πετύχουμε πολλά γκολ αλλά και να αμυνθούμε σωστά. Δείξαμε τις αντοχές μας και την σωστή αμυντική μας λειτουργία στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα με τη Σίτι. Επαναλαμβάνω όμως ότι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τη νίκη κι όχι απλά να παίξουμε όσο χρειάζεται για να υπερασπιστούμε το 3-0.

Ξέρουμε πόσο μεγάλη είναι η πρόκληση, ξέρουμε τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες του αντιπάλου μας. Εμείς ως ομάδα βρισκόμαστε σε πολύ καλή περίοδο και μπορούμε να κοντράρουμε κάθε αντίπαλο στον κόσμο. Πρέπει να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για ένα πολύ δυνατό ματς, μια δυνατή μάχη».