Βάρντι για την προσωρινή χαρά, VAR για την ισοφάριση

Η εθνική Αγγλίας όδευε για ακόμη μία νίκη με σκορ 1-0, αλλά στο φιλικό κόντρα στην Ιταλία στο «Γουέμπλεϊ» υπολόγιζε χωρίς το VAR, μετά την χρήση του οποίου καταλογίστηκε πέναλτι για τους φιλοξενούμενους. Τελικό σκορ 1-1, σε ένα παιχνίδι που τα «τρία λιοντάρια» μπορούν να κρατήσουν την αντίδραση διαρκείας που ήρθε από το γκολ που πέτυχαν κόντρα στην ροή του ματς κι έπειτα.



Βάρντι για την προσωρινή χαρά, VAR για την ισοφάριση

Το βράδυ δεν ήταν εύκολο για τους παίκτες που επέλεξε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για την αρχική ενδεκάδα καθώς στα πρώτα λεπτά η Ιταλία έμοιαζε πιο επικίνδυνη και πιο η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο να βρει ένα γκολ. Αφού την γλίτωσαν οι γηπεδούχοι και μετά το λάθος του Τζον Στόουνς, ο Τζέσι Λίνγκαρντ έπαιξε γρήγορα φάουλ που κέρδισε ο Ραχίμ Στέρλινγκ και ο Τζέιμι Βάρντι νίκησε την αντίπαλη άμυνα και τον Τζίτζιο Ντοναρούμα για το 1-0.

Οι Άγγλοι έχτισαν στο προβάδισμά τους και σταδιακά ανέβασαν την απόδοσή τους, για να κλείσουν το ημίχρονο με βραχεία αλλά σημαντική διαφορά. Στην φάση του γκολ χρησιμοποιήθηκε το VAR για να διαπιστωθεί εάν η μπάλα ήταν στάσιμη στην εκτέλεση του φάουλ, αλλά όση χαρά τους έδωσε η χρήση της τεχνολογίας, τόση πίκρα τους προσέφερε μετά.

Το μομέντουμ έδειχνε Αγγλία στην μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου μέρους, για να έρθει ένα φάουλ εντός περιοχής από τον Τζέιμς Ταρκόφσκι, που έκανε το ντεμπούτο του στην αρχική ενδεκάδα, και μετά από την βοήθεια του VAR να υποδεχθεί πέναλτι. Ο Λορέντσο Ινσίνιε ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα, που άφησε πικρή γεύση σε συντελεστές και κόσμο.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στο τέλος, με το πρώτο γκολ που δέχθηκε έπειτα από πέντε διαδοχικές αναμετρήσεις η Αγγλίας να είναι αρκετό για να της κόψει την φόρα να πάρει ακόμη μία νίκη. Θα ήταν η δεύτερη σερί με σκορ 1-0 και η τέταρτη στα τελευταία έξι παιχνίδια της.

Πριν από την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε με ενός λεπτού σιγή η μνήμη του Νταβίντε Αστόρι.