Σάουθγκεϊτ: «Κλήθηκαν αυτοί που παίζουν και παίζουν καλά»

Τις επιλογές του υπερασπίστηκε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μετά την επιλογή 27 ποδοσφαιριστών για τα φιλικά με Ιταλία και Ολλανδία, με τον τεχνικό της εθνικής Αγγλίας να λέει συμπερασματικά πως κάλεσε όσους ποδοσφαιριστές παίρνουν πολύ χρόνο συμμετοχής στους συλλόγους τους και τον αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.



Σάουθγκεϊτ: «Κλήθηκαν αυτοί που παίζουν και παίζουν καλά»

Για την πολιτική κατάσταση μετά την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών από την Τερέζα Μέι: «Προφανώς και είναι πολύ σοβαρό θέμα το οποίο τρέχει γρήγορα, αλλά η δουλειά μου ως προπονητής της Αγγλίας είναι να επικεντρωθώ στο ποδόσφαιρο και να προετοιμάσω την ομάδα. Προετοιμαζόμαστε για το Παγκόσμιο Κύπελλο και το μόνο θέμα υψίστης σημασίας είναι η ασφάλεια των παικτών, του προσωπικού και των οπαδών».

Για τον Χάρι Κέιν: «Το ιατρικό ανακοινωθέν που έχουμε στα χέρια μας λέει πως θα παίξει και πάλι πριν τελειώσει η σεζόν. Ποτέ δεν θες να τραυματίζεται ένας ποδοσφαιριστής. Όσο είμαι εγώ εδώ ήταν διαθέσιμος για λίγα ματς αλλά και πάλι σκόραρε πολύ. Αλλά πάντα δουλεύω με βάση αυτούς που μπορούν να κληθούν».

Για τους παίκτες της Μπέρνλι: «Η φόρμα του Πόουπ είναι εξαιρετική. Τα εύσημα πρέπει να πάνε στον Σον Ντάις που έχουμε στην αποστολή δύο παίκτες της Μπέρνλι. Όσον αφορά τον Νικ, η φόρμα του τού έδωσε μια θέση στο γκρουπ».

Για τον Τζο Χαρτ, μετά την ερώτηση για τον Πόουπ: «Προφανώς και υπάρχει ανταγωνισμός στον άσσο. Ο Τζο είχε μια δύσκολη περίοδο με τον σύλλογο και έπρεπε να μείνει εκτός μερικές φορές όταν πήγε εκεί ο Ντέιβιντ Μόγιες. Έχει πολλές συμμετοχές, είναι ο πιο έμπειρος τερματοφύλακάς μας και θέλουμε να τον κρατήσουμε δίπλα μας».

Για όσους έμειναν εκτός: «Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που δεν βρίσκονται μαζί μας αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι δεν τους σκεφτήκαμε. Εάν έπαιζαν περισσότερο στις ομάδες τους θα ήταν εδώ, όπως ο Φάμπιαν Ντελφ, ο Φιλ Τζόουνς ή ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ».

Για τον Τζακ Γουίλσιρ: Ο Τζακ είναι ταλαντούχος και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Με έχουν ρωτήσει πολύ για εκείνον. Το κλειδί για μένα, είναι πως τώρα παίζει στην Άρσεναλ και παίζει καλά. Θεωρούμε ότι από άποψη φυσικής κατάστασης μπορεί να βρεθεί εκεί που δύναται και θεωρούμε ότι έχει σημαντική συνεισφορά στα παιχνίδια τα οποία αγωνίζεται.