Οι Βρετανοί… grass masters κάνουν διεθνή καριέρα!

Βρετανούς ειδικούς εμπιστεύονται κάποια από τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ευρώπη για να διατηρούν σε εξαιρετική κατάσταση τους αγωνιστικούς χώρους των γηπέδων τους!  



Οι Βρετανοί… grass masters κάνουν διεθνή καριέρα!

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Παρί Σεν Ζερμέν με τον Τζόναθαν Κάλντεργουντ. Μετά από προτροπή του Ζερέρ Ουγιέ, το 2013 η γαλλική ομάδα προσέλαβε τον 35χρονο Βορειοιρλανδό, ο οποίος ανέλαβε το δικό του ρόλο στο πλάνο των Αράβων να μετατρέψουν το σύλλογο σε έναν από τους… top παγκοσμίως.

«Είναι μια σημαντική απόφαση για εμένα. Πρόκειται για μια μεγάλη πρόκληση και μια μοναδική ευκαιρία» δήλωνε τότε ο Κέλντεργουντ, που τα τέσσερα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνος για τους χλοοτάπητες  σε όλα τα γήπεδα των πρωταθλητών Γαλλίας και έχει κερδίσει ισάριθμα χρόνια το σχετικό βραβείο!

Στο Παρίσι εργάζεται και ο Τόνι Στόουνς. Ο ¶γγλος ειδικός, είναι ο άνθρωπος που φροντίζει ώστε το χορτάρι του «Stade de France» να είναι πάντα σε ιδανική κατάσταση για τους αγώνες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των Γάλλων, αλλά και αυτής του ράγκμπι.

Ακόμα ένας Βρετανός… grass master είναι ο Πολ Μπέρτζες. Εδώ και εννέα χρόνια ανήκει στο δυναμικό της Ρεάλ Μαδρίτης, όντας υπεύθυνος για όλα τα προπονητικά γήπεδα, αλλά και το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ενώ νωρίτερα ήταν το τιμ που σχεδίασε τον αγωνιστικό χώρο του «Έμιρεϊτς».

Κάτοικος της ισπανικής πρωτεύουσας έγινε τον περασμένο Οκτώβριο και ο Αγγλο-ισπανός, Νταν Γκονζάλες. Ο Γκονζάλες άφησε το «Vitality Stadium» και την αντίστοιχη θέση στη Μπόρνμουθ και πήρε… μεταγραφή στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αναλαμβάνοντας το χορτάρι του «Estadio Wanda Metropolitano».