Ένα φιογκάκι με μήνυμα... 20.000 λιρών!

Με τσουχτερό πρόστιμο, αλλά δίχως πλήγμα στα «πιστεύω» του, πληρώνει ο Πεπ Γκουαρδιόλα τη διαμαρτυρία και το κίτρινο φιογκάκι με το οποίο έχει επιλέξει να στηρίζει τους δύο πολιτικούς, Τζόρντι Σάντσεθ και Τζόρντι Κουισάρτ, που φυλακίστηκαν μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.



Ένα φιογκάκι με μήνυμα... 20.000 λιρών!

«Εφόσον εκείνοι είναι ακόμα στη φυλακή έχοντας προσπαθήσει απλά να στηρίξουν το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, τότε κι εγώ θα φοράω αυτό το φιόγκο. Αν θέλει κάποια αρμόδια αρχή να με τιμωρήσει, τότε ας το κάνει...» είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες ο Καταλανός προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι όταν πλέον έμαθε πως η FA είχε σκοπό να τον τιμωρήσει για μη τήρηση του κανονισμού περί παντελούς απαγόρευσης έκφρασης οποιασδήποτε πολιτικής πεποιθήσεως. 

Η Ομοσπονδία επέβαλε πρόστιμο 20.000 λιρών στον Πεπ Γκουαρδιόλα και τον προειδοποίησε για τη μελλοντική του στάση στο συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο, μέχρι και λίγες ώρες νωρίτερα, ο τεχνικός των πρωτοπόρων της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, φορούσε περήφανα το φιογκάκι στο πέτο, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τη Στόουκ.