«Έβρεξε» γκολ στην Τσάμπιονσιπ, επέστρεψε η Άστον Βίλα

Τα μισά ματς της κύριας ημέρας της 34ης αγωνιστικής της Τσάμπιονσιπ ήταν μέτρια σε θέαμα, αλλά στα υπόλοιπα «έβρεξε» γκολ! Σε 4 ματς οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, ανάμεσά τους και η Άστον Βίλα η οποία επέστρεψε στις νίκες και συνέχισε να πιέζει την Κάρνιτφ που αγωνίζεται Κυριακή, σκόραραν 25 φορές για να ικανοποιήσουν τους φαν τους. Ισόπαλο 3-3 το ντέρμπι ανάμεσα σε Σάντερλαντ και Μίντλεσμπρο, πέντε γκολ η Νότιγχαμ Φόρεστ την ΚΠΡ.



«Έβρεξε» γκολ στην Τσάμπιονσιπ, επέστρεψε η Άστον Βίλα

Για να πάρουμε τα πράγματα με μια σειρά, στο «Χίλσμπορο» η Σέφιλντ Γουένσντεϊ υποδέχθηκε την Άστον Βίλα και προηγήθηκε δύο φορές για να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Στιβ Μπρους. Ωστόσο με τρία τέρματα στο δεύτερο μέρος οι “χωριάτες” κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να κλείσουν το ματς στο 4-2 για να περάσουν έναν βαθμό πίσω από την δεύτερη Κάρντιφ, που αγωνίζεται αύριο.

Από την πλευρά της η Ντέρμπι συνέχισε να χάνει έδαφος αφού στην έδρα της Ρέντινγκ δεν κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία της και ισοφαρίστηκε στο φινάλε σε 3-3. Επεισοδιακό το τελευταίο δεκάλεπτο, με τα «κριάρια» να τελειώνουν το ματς με δέκα παίκτες και να παίρνουν ακόμη τρεις κίτρινες κάρτες. Η ψυχραιμία έλειψε και από την Μίντλεσμπρο, που στο γειτονικό ντέρμπι μίσους με την Σάντερλαντ, στο οποίο αμφότερες οι ομάδες έπαιζαν με δέκα για αρκετή ώρα, δέχθηκε την ισοφάριση στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, με το τελικό 3-3 και σε αυτό το ματς να της στερεί την δυνατότητα να μπει έστω και προσωρινά στην πρώτη εξάδα.

Από ‘κει και κάτω η Ίπσουιτς έκανε την μίνι έκπληξη και επικράτησε της Πρέστον με σκορ 1-0, την ώρα που η Λιντς επέστρεψε στις νίκες μετά από πολύ καιρό με το επίσης 1-0 επί της Μπρέντφορντ, εντός έδρας στην δική της περίπτωση. Το σχετικά ενδιαφέρον παιχνίδι από άποψη σωτηρίας ανάμεσα σε ΚΠΡ και Νότιγχαμ Φόρεστ, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σχετικά κοντά στην τελευταία τριάδα αλλά να πάνε ολοταχώς για παραμονή, είχε να προσφέρει επτά τέρματα. Δύο σκόραραν οι γηπεδούχοι, πέντε οι παίκτες του Αϊτόρ Καράνκα, με τον Λι Τόμλιν να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο, σε ένα ματς που τόσο ο Στέφανος Καπίνο όσο και ο Απόστολος Βέλλιος έμειναν στον πάγκο ως αχρησιμοποίητες αλλαγές.

Στην ουρά της βαθμολογίας η Μπάρνσλεϊ πήρε σημαντική νίκη με σκορ 2-0 στην έδρα της Μπέρμιγχαμ η οποία δείχνει να ξεφουσκώνει στα τελευταία, και την προσπέρασε στην τελευταία τριάδα, βάζοντάς την και πάλι εκεί μετά το πρόσφατο ξέσπασμά της. Παρέμεινε εκεί η Μπέρτον που ηττήθηκε με σκορ 1-0 εντός έδρας από την Μίλγουολ, μείωσε στους δύο βαθμούς η τελευταία Σάντερλαντ με την δραματική ισοπαλία που αναφέρθηκε παραπάνω.

Στις 19:30 έκανε σέντρα το Φούλαμ – Γουλβς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Άστον Βίλα 2-4

Ρέντινγκ – Ντέρμπι 3-3

Πρέστον – Ίπσουιτς 0-1

Νόριτς – Μπόλτον 0-0

Λιντς – Μπρέντφορντ 1-0

ΚΠΡ – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-5

Μπέρμιγχαμ – Μπάρνσλεϊ 0-2

Μπέρτον – Μίλγουολ 0-1

Σάντερλαντ – Μίντλεσμπρο 3-3