Σολ Κάμπελ: «Είμαι από τα σπουδαιότερα μυαλά του ποδοσφαίρου»

Για το... ταμείο ανεργείας και το προπονητικό του ταλέντο που πάει χαμένο γιατί δεν του δίνουν κάποια δουλειά μίλησε ο Σολ Κάμπελ, που χαρακτήρισε τον εαυτό του ως ένα από τα σπουδαιότερα μυαλά στο ποδόσφαιρο.



Σολ Κάμπελ: «Είμαι από τα σπουδαιότερα μυαλά του ποδοσφαίρου»

«Είμαι αισιόδοξος. Δεν είναι καμιά σπουδαία επιστήμη να τρέξεις έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο, ειδικά όταν φτάνεις σε αυτό το επίπεδο. Εάν είσαι αρκετά έξυπνος και μαθαίνεις γρήγορα, θα αποκομίσεις πράγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μετά από 2-3 παιχνίδια καταλαβαίνεις τι χρειάζεται η ομάδα και μετά προπονείσαι σωστά για να παραμείνεις στην κατηγορία, να βγεις στα πλέι οφ ή ακόμη και να κερδίσεις την κατηγορία.

Είμαι αρκετά έξυπνος. Δεν μπορώ να πιστέψω μερικά άτομα. Είμαι από τα σπουδαιότερα μυαλά στο ποδόσφαιρο και χαραμίζομαι γιατί δεν έχω εμπειρία ή γιατί προσπαθώ να περάσω αυτά που έχω στο μυαλό μου σε υπερβολικό βαθμό, όπως είπαν. Για δείτε την Γερμανία. Τους λατρεύουν αυτούς τους ανθρώπους (σ.σ που εκφράζουν τις αγωνιστικές τους ιδέες). Τους δίνουν δουλειές. Συγγνώμη κιόλας που έχω μυαλό. Αλλά δεν με φοβίζει αυτήν η κατάσταση. Προφανώς αυτό δεν είναι κάτι που θέλουν οι σύλλογοι, αν και έτσι θα έπρεπε να είναι.

Πήγα να πάρω την δουλειά στην Όξφορντ και δεν με δέχθηκαν. Ίσως έφταιγε η έλλειψη εμπειρίας, ή κάτι τέτοιο, αλλά όλο αυτό είναι κύκλος. Εμπειρία; Πώς θα αποκτήσω εμπειρία; Για να το κάνεις πρέπει να έχεις και δουλειά. Δεν θέλω καταστάσεις στις οποίες είμαι υπό. Καλύτερα να πάω και να τρέξω έναν σύλλογο μόνος μου», ανέφερε ο πρώην Άγγλος αμυντικός της εθνικής και των Τότεναμ, Άρσεναλ και Νιούκαστλ.