Για το πρώτο βήμα η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ επιστρέφει μετά από εννέα χρόνια στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και απόψε (21:45) θα προσπαθήσει να κάνει το πρώτο βήμα απέναντι στην Πόρτο για την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.



Για το πρώτο βήμα η Λίβερπουλ

Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ είναι αήττητοι μέχρι στιγμής στη φετινή τους ευρωπαϊκή «περιπέτεια» καθώς σε σύνολο 8 αναμετρήσεων μετρούν 5 νίκες και 3 ισοπαλίες. Μετά το δύο στα δύο στα πλέι οφ κόντρα στη Χόφενχαϊμ, ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ βρέθηκε σε όμιλο με αντιπάλους τις Σεβίλλη, Σπάρτακ Μόσχας και Μάριμπορ, όπου με 12 βαθμούς (3-3-0) πήρε την πρόκριση μαζί με την πρώτη θέση.

Στο πρωτάθλημα, η Λίβερπουλ προέρχεται από την εκτός έδρας επικράτηση (2-0) επί της Σαουθάμπτον, που της έδωσε την φέρει στο -2 τη διαφορά της από την 2η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Κλοπ ετοίμασε τα πλάνα του για την αποψινή αναμέτρηση χωρίς να μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Τσαν και τον μακροχρόνια τραυματίας Κλάιν, ωστόσο, αμφότεροι ακολούθησαν την αποστολή που «πέταξε» για το Οπόρτο, καθώς θα ακολουθήσει μίνι προετοιμασίας επί ισπανικού εδάφους.

Η Πόρτο πέρασε ως δεύτερη από τη φάση των ομίλων. Με 10 βαθμούς στα 6 ματς, η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο τερμάτισε πίσω από τη Μπεσίκτας και μπροστά από τις Λειψία και Μονακό, παίρνοντας την πρόκριση στα νοκ-άουτ για 10η φορά στην ιστορία της, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό της να είναι 3 προκρίσεις και 6 αποκλεισμοί.

Στο πρωτάθλημα η «δράκοι» βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, όντας αήττητοι σε 21 ματς (17 νίκες και 4 ισοπαλίες).

Από την αποψινή αναμέτρηση θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας ο βασικός κεντρικός αμυντικός, Φελίπε και ο τιμωρημένος χαφ, Ντανίλο, ενώ δύσκολα θα καταφέρει να είναι έτοιμος ο επιθετικός, Αμπουμπακάρ.