Σε Βασιλεία και Τορίνο οι «μάχες» των Άγγλων

Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ είναι οι δύο πρώτοι εκπρόσωποι της Πρέμιερ Λιγκ που ρίχνονται απόψε στη «μάχη» των νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί θέλει η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα κόντρα στη Βασιλεία. Ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι στη Γιουβέντους αναζητούν οι «spurs», ώστε να διεκδικήσουν την πρόκριση επί αγγλικού εδάφους.



Σε Βασιλεία και Τορίνο οι «μάχες» των Άγγλων

Η πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ συνεχίζει… αφρενάριστη σε όλες τις διοργανώσεις και απόψε δοκιμάζεται στην Ελβετία, κόντρα στη Βασιλεία. Η Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα διεκδικεί φέτος τα πάντα και από τη στιγμή που στο πρωτάθλημα έχει ξεφύγει, πλέον στρέφει ανεπηρέαστη το βλέμμα της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι «πολίτες» πήραν πέντε νίκες στα ισάριθμα πρώτα ματς της φάσης των ομίλων και άφησαν πίσω τους τις Σαχτάρ (η μοναδική τους ήττα την τελευταία αγωνιστική), Νάπολι και Φέγενορντ. Απόψε θα παραταχθούν χωρίς τον Ζέσους απέναντι στους πρωταθλητές Ελβετίας, που από την πλευρά τους θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή τους αμφίβολους Μπαλάντα και Ζόφι. Οι γηπεδούχοι είχαν βρεθεί στο ίδιο γκρουπ με την άλλη ομάδα του Μάντσεστερ. Ηττήθηκαν από τη Γιουνάιτεντ (3-0) στο «Ολντ Τράφορντ», αλλά πήραν τη νίκη (1-0) εντός και με 12 βαθμούς τερμάτισαν πίσω από τους «κόκκινους διάβολους» και μπροστά από τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπενφίκα.

Στο ματς της βραδιάς, η Τότεναμ δοκιμάζεται στο Τορίνο κόντρα στη Γιουβέντους. Οι πρωταθλητές Ιταλίας (δεύτεροι στον όμιλο πίσω από τη «Μπάρτσα») προέρχονται από 16 ματς χωρίς ήττα, με απολογισμό 14-2-0 σε αυτό το διάστημα και με παθητικό μόλις ένα γκολ! Η «Γιούβε» μετρά επίσης 26 ματς (16-10-0) χωρίς ήττα εντός έδρας στην Ευρώπη, καθώς η τελευταία ομάδα που πήρε διπλό στο Τορίνο ήταν η Μπάγερν τον Απρίλιο του 2013! Με απουσίες οι «μπιανκονέρι», οι οποίοι θα παραταχθούν απόψε χωρίς τους Ντιμπαλά, Ματουϊντί, Μπαρτζάλι και Κουαδράδο.

Από την πλευρά της και η Τότεναμ μοιάζει να βρίσκεται σε εξαιρετικό… φεγγάρι. Οι «spurs» προέρχονται από τη σπουδαία νίκη (1-0) στο ντέρμπι του Λονδίνου με την Άρσεναλ, έφτασαν στα εννέα ματς το αήττητο σερί τους (6-3-0) στην Πρέμιερ Λιγκ και στη μόλις δεύτερη παρουσία τους σε νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ θέλουν να αποδείξουν πως μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο. Ο Ποτσετίνο άφησε εκτός αποστολής τον Αλντερβέιρελντ, ενώ πίσω στην Αγγλία έμειναν και οι Φόιθ και Γουόκερ-Πίτερς. Στον όμιλο η Τότεναμ τερμάτισε πρώτη με πέντε νίκες και μόλις μία ισοπαλία κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Ντόρτμουντ και ΑΠΟΕΛ. Το ευρωπαϊκό της «μήνυμα» το έχει ήδη στείλει και απόψε θα διεκδικήσει ότι καλύτερο, ενόψει του δεύτερου ματς στο «Γουέμπλεϊ».