Η Έστερσουντ αντίπαλος της Άρσεναλ

Την Έστερσουντ (OFK) θα κληθεί να βγάλει εκτός συνέχειας Europa League στην φάση των «32», με την κλήρωση να χαμογελάει στους «κανονιέρηδες» το μεσημέρι της Δευτέρας. Σαφέστατα πιο δύσκολο έργο για την Σέλτικ που παίζει με Ζενίτ, αρκετά αμφίρροπο ζευγάρι το ΑΕΚ – Ντινάμο Κιέβου, όσον αφορά το ελληνικό ενδιαφέρον.



Η Έστερσουντ αντίπαλος της Άρσεναλ

Μετά την πρωτιά σε έναν εύκολο όμιλο, τον οποίο έπαιξε χρησιμοποιώντας μια… εναλλακτική ενδεκάδα, η Άρσεναλ καλείται να αφήσει εκτός την OFK στα μέσα του Φεβρουαρίου για να πάρει την πρόκρισή της στους «16» της διοργάνωσης.

Ζευγάρι που έχει ξεκάθαρο φαβορί, ειδικά αν δούμε και άλλα όπως το Ντόρτμουντ – Αταλάντα ή το Νάπολι – Λειψία.

Δυο πράγματα για την Έστερσουντ

Σταχτοπούτα στην διοργάνωση η σουηδική ομάδα, που πέρυσι κατέκτησε το Κύπελλο της χώρας και εκτός από την μεγαλύτερη επιτυχία της στα 21 χρόνια ζωής της, πήρε και το εισιτήριο για τα μακρά προκριματικά του UEL.

Δεν «μάσησε» και στον πρώτο γύρο άφησε εκτός την Γαλατάσαραϊ και στην συνέχεια την Φόλα Ες από το Λουξεμβούργο. Στον δρόμο της έμελλε να βρεθεί ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πήρε το ματς της Τούμπας με σκορ 3-1 αλλά ηττήθηκε στον συνθετικό της χλοοτάπητα με σκορ 2-0 για να μείνει εκτός συνέχειας διοργάνωσης με το εκτός έδρας γκολ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν και ο τελευταίος της αντίπαλος πριν πάρει θέση σε γκρουπ με Ζόρια, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Χέρτα, κάνοντας το βήμα πρόκρισης ως δεύτερη πίσω από τους Βάσκους. Η βαθμολογία του 10ου ομίλου: 1. Αθλέτικ 11β., 2. Έστερσουντ 11β., 3. Ζόρια 6β., 4. Χέρτα 5β.

Φυσικά δεν θα είναι καθόλου εύκολα τα δύο ματς με δεδομένη την εικόνα των Σουηδών στην παρούσα φάση, με την ομάδα του Άγγλου Γκρέιαμ Πότερ να έχει τερματίσει για ακόμη μία φορά εκτός των ευρωπαϊκών θέσεων στο 1ο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας της, χάνοντας την τριάδα στο τρίποντο. Δεν θα έχει πρωτάθλημα έως την 1/4/18 όταν και αρχίζει η νέα σεζόν στην Σουηδία, κάτι που σημαίνει πως τα παιχνίδια με την Άρσεναλ θα είναι τα πρώτα της πέραν της προετοιμασίας και των όποιων φιλικών αγώνων δώσει.

Ένας Πότερ στην Σουηδία

Ο 42χρονος από το Σόλιχαλ των Γουέστ Μίντλαντς είναι αυτός που κάθεται στον πάγκο της OFK, με τον Γκρέιαμ Πότερ να έχει αναλάβει τις τύχες της από το 2011 ως την πρώτη του επαγγελματική δουλειά. Ως ποδοσφαιριστής έχει αρκετές παραστάσεις από το αγγλικό ποδόσφαιρο, έχοντας φτάσει μέχρι την Κ21 των «τριών λιονταριών», αλλά και έχοντας φορέσει την φανέλα αρκετών συλλόγων του Νησιού, με τις Στόουκ, Σαουθάμπτον και Γουέστ Μπρομ να αποτελούν περάσματά του όσον αφορά αυτές που αγωνίζονται κατά το παρόν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τίποτα τρομακτικό στην επαγγελματική καριέρα του πάλαι ποτέ φουλ μπακ.

Σέλτικ και ΑΕΚ

Όσον αφορά την Σέλτικ θα ανοίξει τις πόρτες του «Σέλτικ Παρκ» για να υποδεχθεί την Ζενίτ (χαλαρά πρώτη του ομίλου της με Σοθιεδάδ, Ρόζενμποργκ και Βαρντάρ) και στην συνέχεια θα κάνει το δύσκολο ταξίδι στην Ρωσία για εξαντλήσει τις πιθανότητες πρόκρισης. Δύσκολο θα είναι και το ταξίδι της ΑΕΚ, με την μοναδική ελληνική εκπρόσωπο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να πρέπει να αντιμετωπίσει την ίδια περίοδο το ουκρανικό κρύο και να κάνει την υπέρβαση απέναντι στην Ντινάμο Κιέβου (πρώτη και με διαφορά σε βατό όμιλο με Παρτίζαν, Γιουνγκ Μπόις και Σκεντέρμπεου)

Αναλυτικά τα ζευγάρια των «32»:

Ντόρτμουντ – Αταλάντα

Νις – Λοκομοτίβ Μόσχας

Κοπεγχάγη – Ατλέτικο Μαδρίτης

Σπαρτάκ Μόσχας – Αθλέτικ Μπιλμπάο

ΑΕΚ – Ντινάμο Κιέβου

Κοπεγχάγη – Ατλέτικο Μαδρίτης

Σέλτικ – Ζενίτ

Νάπολι – Λειψία

Ερυθρός Αστέρας – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Λυών – Βιγιαρεάλ

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Σάλτσμπουργκ

Παρτίζαν – Βικτόρια Πλζεν

Στεάου Βουκουρεστίου – Λάτσιο

Λουντογκόρετς – Μίλαν

Αστάνα – Σπόρτινγκ

Μαρσέιγ – Μπράγκα

Έστερσουντ – Άρσεναλ

Μαρσέιγ - Μπράγκα