Και τώρα ελπίζει για πρωτιά

Όταν ακούστηκε και το όνομα της Καραμπάκ, όλοι βρήκαν αυτόν που δεν θα συνεχίσει στους “16” του Champions League, αλλά με Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρόμα η πρόκριση μόνο βέβαιη δεν ήταν. Εν τέλει, αυτή ήρθε για την Τσέλσι μία αγωνιστική και κάτι ώρες πριν το τέλος των ομίλων του Champions League, με τους “μπλε” να περνούν με σκορ 4-0 από την έδρα του αουτσάιντερ και επωφελούμενοι και της κακής σεζόν της “Ατλέτι”, περιμένουν μόνο την αντίδρασή τους για να ελπίζουν και στην πρωτιά.



Και τώρα ελπίζει για πρωτιά

Ήταν... γνωστό ήδη πριν το ματς πως η ομάδα του Αντόνιο Κόντε θα συνεχίσει στην διοργάνωση, απλώς έπρεπε να το επιβεβαιώσει και στο χορτάρι.

Κάτι που έκανε.

Δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του Ντιέγκο Κόστα, τους “ροχιμπλάνκος”, να τερματίσουν τουλάχιστον στην τριάδα, η Τσέλσι επικράτησε εύκολα της Καραμπάκ, απέναντι στην οποία βέβαια χρειάστηκε και μικρή βοήθεια αν και δύσκολα το ματς θα είχε άλλη κατάληξη.

Ο Ιταλός κόουτς κατέβασε βασική ομάδα, η οποία επέβαλε ως επί το πλείστον τον ρυθμό της στα πρώτα στάδια του αγώνα, αλλά ούσα επίσης αυτή που κινδύνευσε να δεχθεί πρώτη. Για καλή της τύχη η μπάλα σταμάτησε στο “κάδρο” της εστίας, για να την ξυπνήσει η συγκεκριμένη φάση και αμέσως – αμέσως να βγει μπροστά για να προηγηθεί. Το προβάδισμα ήρθε λίγο αργότερα (21’) από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εντέν Αζάρ, η οποία έγινε με αρκετή καθυστέρηση εξαιτίας των παραπόνων και του μπερδέματος στον πάγκο της Καραμπάκ. Ο Γουίλιαν ένιωσε επαφή και άρχισε να πέφτει, για να κερδίσει την παράβαση και την αποβολή του αρχηγού των γηπεδούχων, Σαντίγκοφ, οι οποίοι προς στιγμήν έκαναν άπαντες να νομίζουν πως αποχωρούν διαμαρτυρόμενοι. Μεταξύ σε αυτούς που σχημάτισαν λάθος εντύπωση βρέθηκε και ο Αζάρ που το διασκέδασε με κάποιον αντίπαλο όταν του είπε κάτι τύπου: “Τα μαζεύετε και φεύγετε;”, κάνοντας και χαρακτηριστική κίνηση.

Όλα αυτά για να έρθει και το 2-0 στο 36’ όταν Γουίλιαν και Αζάρ ήταν και πάλι πρωταγωνιστές, κρύβοντας την μπάλα αυτήν τη φορά, με τον πρώτο να βγαίνει φάτσα με το αντίπαλο τέρμα και να πλασάρει ιδανικά για το προβάδισμα ασφαλείας. Αγγαρεία το δεύτερο μέρος, κινδύνευσε ελάχιστα η Τσέλσι, για να πάρουν σειρά το 3-0 και το τελικό 4-0, με τον Σεσκ να ευστοχεί δύο φορές από την άσπρη βούλα για μία παράβαση (σ.σ την κέρδισε και πάλι με τον τρόπο του ο Γουίλιαν), με τον διαιτητή να ορίζει επανάληψη, και τον Βραζιλίανο στο 85’ να πιάνει υπέροχο σουτ για το κερασάκι στην τούρτα.

Συνεπώς, μένει να βγάλει αντίδραση στο παιχνίδι της με την Ρόμα η Ατλέτικο, να πάρει θετικό αποτέλεσμα και να αφήσει μόνους πρώτους τους Λονδρέζους, που θα πρέπει με την σειρά τους την τελευταία αγωνιστική να κλείσουν με θετικό πρόσημο των αγώνα τους κόντρα στους Ισπανούς, με τους Ρωμαίους να αναμένεται να κάνουν (σε αυτήν την περίπτωση) το καθήκον τους απέναντι στην Καραμπάκ, έχοντας τις ίδιες βλέψεις.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

1. Τσέλσι 10β. (5 ματς)

2. Ρόμα 8β. (4 ματς)

3. Ατλέτικο Μαδρίτης 3β. (4 ματς)

4. Καραμπάκ 2β. (5 ματς)

Οι συνθέσεις:

Καραμπάκ: Σέχιτς, Μεντβέντεφ, Σαντίγκοφ, Ρζέζνιτσακ, Αγκόλι, Αλμέιδα, Καράγιεφ, Γκεριέρ (81’ Γιουνουσζάντε), Μίτσελ, Μαντάτοφ (46’ Ντίνιεφ), Ντλοβού (85’ Κιντάνα)

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίς, Ρούντιγκερ, Τσαπακόστα, Καντέ (75’ Ντρίνκγουοτερ), Σεσκ, Αλόνσο (58’ Κέιχιλ), Γουίλιαν, Αζάρ (65’ Μοράτα), Πέδρο