Η Βραζιλία τις εντυπώσεις

Ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) ολοκληρώθηκε η φιλική αναμέτρηση του «Γουέμπλεϊ» ανάμεσα στην Αγγλία και τη Βραζιλία, με τα «τρία λιοντάρια» ωστόσο να παραμένουν ακίνδυνα επιθετικά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης.



Η Βραζιλία τις εντυπώσεις

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αναζητώντας διαδρόμους προς την εστία του Τζο Χαρτ. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή ήρθε με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, όταν ο Νεϊμάρ επιχείρησε ατομική προσπάθεια και σουτ που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η απάντηση των Άγγλων ήρθε λίγα λεπτά αργότερα (18’) με τον ίδιο περίπου τρόπο, αφού ήταν πλέον σειρά του Μάρκους Ράσφορντ να αναζητήσει λίγο χώρο για να επιχειρήσει το σουτ, που εν τέλει κατέληξε στα χέρια του Άλισον.

Το ημίχρονο κύλησε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν καλύτερες προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός τέρματος ενώ στο 35ο λεπτό ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Λόφτους-Τσικ με τον Χεσέ Λίνγκαρντ, με τον άσο της Κρίσταλ Πάλας να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Με το καλημέρα του δευτέρου μέρους ο Κουτίνιο αποφάσισε να κάνει αισθητή την παρουσία του και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ από πλεονεκτική θέση, όμως του πλασέ που επιχείρησε σταμάτησε πάνω στον Χαρτ. Η Βραζιλία συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα ενώ τα «τρία λιοντάρια» αρκέστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος σε έναν παθητικό ρόλο με στόχο τη διαφύλαξη του μηδέν. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν κατά διαστήματα ποσοστά κοντά στο 70% κατοχής μπάλας.

Στο 76ο λεπτό ένα ισχυρό σουτ που επιχείρησε ο Φερναντίνιο τράνταξε το αριστερό δοκάρι των Άγγλων ενώ μέχρι το τέλος του ματς η «Σελεσάο» έφτασε άλλες δύο φορές κοντά στους «πανηγυρισμούς». Οι προσπάθειες των Γουίλιαν (81’) και Παουλίνιο (85’) ωστόσο δεν στέφθηκαν από επιτυχία με αποτέλεσμα το σκορ να παραμείνει «λευκό» μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Διαιτητής: Σοάρες Ντίαζ

Οι συνθέσεις:

Αγγλία: Χαρτ, Γκόμες, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Γουόκερ, Μπέρτραντ (80’ Γιανγκ), Ντάιερ, Λίβερμορ (90’ Ρόουζ), Λόφτους-Τσικ (35’ Λίνγκαρντ), Βάρντι (75’ Σολάνκε), Ράσφορντ (75’ Έιμπραχαμ)

Βραζιλία: Άλισον, Άλβες, Μαρκί, Μιράντα, Μαρσέλο, Παουλίνιο, Κασεμίρο, Αουγκούστο (68’ Φερναντίνιο), Κουτίνιο (68’ Γουίλιαν), Γκαμπριέλ Ζεσούς (76’ Φιρμίνο), Νέιμαρ