Υπέστη «κλοπή» και τώρα δεν έχει άλλη επιλογή...

Αδικημένη από την διαιτησία αφού καταλογίστηκε εις βάρος της ανύπαρκτο πέναλτι, η Βόρεια Ιρλανδία δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιτεθεί στο δεύτερο παιχνίδι των ευρωπαϊκών μπαράζ του Μουντιάλ 2018 για να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ 1-0. Είχαν το πάνω χέρι οι φιλοξενούμενοι, αλλά το σφύριγμα άλλαξε πλήρως τα δεδομένα μιας και στην πορεία έδειξαν πως είχαν θέμα στο γκολ.



Υπέστη «κλοπή» και τώρα δεν έχει άλλη επιλογή...

Ο ενθουσιασμός στο Μπέλφαστ ήταν μεγάλος και το ίδιο θα ισχύει και στην ρεβάνς, αλλά αυτό δεν έφτασε και ούτε θα φτάσει στους Βορειοϊρλανδούς που πρέπει να βρουν πάση θυσία ένα τέρμα για να έχουν βάσιμες ελπίδες για πρόκριση στα τελικά.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να προσφέρει πολλές στιγμές, με μία κάτι σαν ευκαιρία για τους γηπεδούχους και μία πολύ καλή με τον Σεφέροβιτς για τους Ελβετούς, για να έρθει ένα δεύτερο με ακόμη μεγαλύτερη υπεροχή για τους παίκτες του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς. Η κατάσταση είχε αλλάξει για τα καλά από το 57’, όταν σουτ του Τσερντάν Σακίρι της Στόουκ σταμάτησε στην γυρισμένη πλάτη του Κόρι Έβανς, αλλά ο διαιτητής είδε χέρι που ανέκοψε την πορεία της μπάλας προς την εστία.

Λογική, αλλά μόνον στα μάτια του η απόφαση, με τον Ρικάρντο Ροντρίγκες να μην αστοχεί από την άσπρη βούλα για να σημειώσει το μοναδικό τέρμα του αγώνα. Όπως προαναφέρθηκε, η Ελβετία είχε την πρωτοβουλία όμως σταδιακά άρχισαν να ανεβαίνουν περισσότερο και οι παίκτες του Ο’ Νιλ για να φτιάξουν τις πρώτες υποψίες φάσης. Η εξέδρα ζήτησε πέναλτι και για λογαριασμό της Β. Ιρλανδίας αλλά σωστά δεν το πήρε, αφού ο σκόρερ στάθηκε αρκετά τυχερός στις αναπηδήσεις της μπάλας και αυτή δεν βρήκε σε κάποιο από τα χέρια του.

Προς τα τελειώματα οι Ελβετοί άρχισαν να πέφτουν ένας – ένας στο χορτάρι και έτσι δεν παίχτηκε ουσιαστικό ποδόσφαιρο, μέχρι να έρθει και το τριπλό σφύριγμα που έκανε επιτακτική την ανάγκη τουλάχιστον σκοραρίσματος σε λίγα 24ωρα. Μένει να φανεί εάν μετά την Ιρλανδία με το χέρι του Τιερί Ανρί θα μείνει εκτός Μουντιάλ και η Βόρεια Ιρλανδία με ακόμη μία κακή διαιτητική απόφαση.

Στο άλλο αποψινό (09/11) ματς των μπαράζ, η Κροατία μείωσε στο ελάχιστο τις ελπίδες της Ελλάδας για πρόκριση στα τελικά, παίρνοντας άνετη νίκη με σκορ 4-1.

Οι συνθέσεις:

Βόρεια Ιρλανδία: ΜακΓκόβερν, ΜακΛάφιν, ΜακΌλεϊ, Τζ. Έβανς, Μπραντ, Κ. Έβανς (65’ Σαβίλ), Νόργουντ, Ντέιβις, ΜακΤζένις, Ντάλας (52’ Γουόρντ), Λάφερτι (78’ Ουάσινγκτον)

Ελβετία: Ζόμερ, Λιχστάινερ, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Σέαρ, Τζάκα, Ζούμπερ (87’ Μεχμέντι), Τζεμάιλι (83’ Φρέι), Ζακάρια, Σακίρι, Σεφέροβιτς (77’ Εμπολό)