Καρνέζης και Χολέμπας «ανέστησαν» την Έβερτον!

Όχι, Ορέστης Καρνέζης και Χοσέ Χολέμπας δεν πήραν μεταγραφή στην Έβερτον, αλλά ήταν εκείνοι που την ανέστησαν στο «Γκούντισον Παρκ», με την Γουότφορντ να παίρνει προβάδισμα 2-0 και να το χάνει μετά από αλεπάλληλα λάθη των δύο ποδοσφαιριστών. Σχεδόν συγκρούστηκαν στο πρώτο, έκανε πέναλτι ο Χολέμπας για το τελικό 3-2 (σ.σ έχασε δικό της η Γουότφορντ στο 90+11') και τα «ζαχαρωτά» ακόμη κι έτσι έχουν σφυγμό!



Καρνέζης και Χολέμπας «ανέστησαν» την Έβερτον!

Ισόπαλες μπήκαν στο γήπεδο, ισόπαλες βγήκαν από αυτό μετά το σφύριγμα για την λήξη του ημιχρόνου, με τα “ζαχαρωτά” να δείχνουν αρκετή όρεξη στα πρώτα λεπτά της συνάντησης θέλοντας να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα απέβαλε το άγχος αλλά και το κόμπλεξ που βγάζουν στα παιχνίδια τους όλο το τελευταίο διάστημα.

Αρκετά ευδιάθετοι οι γηπεδούχοι, αλλά τους έλειψε πολύ η δημιουργία στα 3/3 του γηπέδου με τον Μάρκο Σίλβα να είναι καλά διαβασμένος και τις προσπάθειες των παικτών του Άνσγουορθ να μην είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Προσπάθησε να βρει το γκολ από μακρινή απόσταση ο πολύ κινητικός Τομ Ντέιβις, πιο ορθολογικές οι επισκέψεις των φιλοξενούμενων, που απείλησαν σε δύο περιπτώσεις -η μία κλασσική με τον Ριτσάρλισον, που πέρασε και τον Τζόρνταν Πίκφορντ αλλά αστόχησε από πλάγια θέση- ωστόσο δεν μπόρεσαν να πετύχουν γκολ πριν φύγουν για το τούνελ.

Οι δύο προαναφερθέντες ήταν πρωταγωνιστές με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, αφού η Γουότφορντ βρήκε την πάσα που θα έβαζε σε τέλεια θέση για γκολ το εξαιρετικό μεταγραφικό απόκτημα του πρώην προπονητή της Χαλ και του Ολυμπιακού. Ο Ριτσάρλισον δεν λάθεψε και μόλις στο 47’ έβαλε βάσεις για τη νίκη, η οποία έμοιαζε πολύ κοντά στο 64ο λεπτό όταν ο Καμπασέλε έβαλε σωστά και δυνατά το κεφάλι του για να κάνει το 2-0.

Ωστόσο το βράδυ δεν έμελλε να είναι καλό για τον Ορέστη Καρνέζη και την ομάδα του. Ο Έλληνας διεθνής είχε πάρει την θέση του τραυματία Εουρέλιο Γκόμες (σ.σ πριν το 2-0, ο τραυματισμός είχε ως αποτέλεσμα να κρατηθούν 12 λεπτά καθυστερήσεις) για να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά σίγουρα γρήγορα θα θέλει να την ξεχάσει. Μαζί με τον Χοσέ Χολέμπας οι δυο τους ήταν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές στη φάση που έβαλε ξανά τους γηπεδούχους στο ματς, μιας και ο Καρνέζης βγήκε από την εστία του χωρίς να υπολογίσει σωστά, ο αριστερός μπακ έχασε την φάση σχεδόν για να συγκρουστεί με τον συμπαίκτη του, και ο Νιάσε επωφελήθηκε για να κάνει το 2-1 στο 66’.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, αλλά και η ισοφάριση του Κάλβερτ-Λιούιν στο 77', ήρθε και το πέναλτι από τον Χολέμπας πάνω στον Λένον, για να ακολουθήσει η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και το τελικό 3-2. Την δική του ευκαιρία να σκοράρει από την άσπρη βούλα έχασε για το 3-3 ο Τομ Κλέβερλι.